AcasăJUSTIȚIEŞtia Udrea că va fi condamnată la 6 ani de închisoare? Ce...

Ştia Udrea că va fi condamnată la 6 ani de închisoare? Ce au aflat poliţiştii când au mers s-o aresteze

udrea disparutElena Udrea ar fi ieşit din ţară pe la Vama Veche

Elena Udrea se întoarce la închisoare! Sau cel puţin aşa ar trebui Judecătorii de la Instanța Supremă i-au respins contestaţia în anulare formulată la decizia de condamnare în dosarul Gala Bute, care prevedea 6 ani de închisoare pentru fostul ministru al Turismului.

UPDATE: Poliția de Frontieră confirmă că Elena Udrea a plecat din țară înainte ca judecătorii să dea sentința definitivă în dosarul Gala Bute.

Ca urmare a interesului manifestat de reprezentanţii mass-media faţă de ieşirea din ţară a unei persoane de sex feminin, cetăţean român, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera informează următoarele:

Persoana în cauză a părăsit teritoriul ţării în cursul dimineţii de 07.04.2022, pe cale terestră, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente.

Precizăm faptul că, Poliţia de Frontieră Română pune în aplicare, potrivit atribuţiilor stabilite de legislaţia naţională privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, măsurile de restricţionare a dreptului la liberă circulaţie a persoanelor în condiţiile art. 40-41 din Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, din punct de vedere al atribuţiilor instituţionale, dacă o persoană, cetăţean român, se prezintă la ieşirea din ţara şi îndeplineşte condiţiile prevăzute de legislaţia în domeniu, acesteia i se permite continuarea călătoriei„, anunță Poliția de Frontieră.

ICCJ a respins contestația în anulare, iar decizia inițială in dosarul Gala Bute rămâne definitivă, astfel că Elena Udrea va trebui să execute pedeapsa de 6 ani de închisoare, pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Udrea ar fi fugit din ţară pe la Vama Giurgiu

Elena Udrea a fugit din țară prin vama Giurgiu, potrivit unor surse, locul prin care a plecat și prima dată, cu destinația Costa Rica. Ea ar fi părăsit România în această dimineață, în jurul orei 11.00.

Poliția s-a deplasat acasă la fostul ministru al Turismului, însă aceasta nu a fost găsită la casa din Corbeanca. Udrea are domiciliul legal într-o locuință din București. Poliția a dat-o în urmărire generală.

”Nu este acasă, v-am confirmat că nu este acasă”, a declarat unul dintre polițiștii veniți la domiciliul Elenei Udrea.

Şi Obreja merge după gratii

La închisoare va ajunge şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, care are de executat o condamnare de cinci ani, precum şi Tudor Breazu (administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea), care a primit 3 ani cu executare.

Pe de altă parte, prin respingerea contestaţiei DNA a fost menţinută decizia de achitare primită de fostul ministru al Economiei, Ion Ariton.

author avatar
Andrei Ștefan