AcasăJUSTIȚIEStelian Ion, despre dosarul ”10 august”: ”Din punctul meu de vedere nu...

Stelian Ion, despre dosarul ”10 august”: ”Din punctul meu de vedere nu e închis”. Explicații – VIDEO

Stelian Ion, despre dosarul ”10 august”: ”Din punctul meu de vedere nu e închis”. Explicații - VIDEO (foto: facebook)

Stelian Ion afirmă că, din punctul său de vedere, dosarul ”10 august” nu e închis, ministrul aducând în discuție faptul că e necesar ca ordonanța de clasare să ajungă la toți cei peste 700 de petenți în această cauză.

”Din punctul meu de vedere nu e închis dosarul ”10 August”. (….) Acea soluție de clasare (…) nu a fost comunicată către toți cei care au făcut sesizări penale – și erau peste 700 de petenți, de persoane vătămate – acea ordonanță ar trebui comunicată, iar de la data comunicării se poate formula plângere împotriva acestei ordonanțe de clasare”, a delarat ministrul Justiției, joi seară, aflat în studioul la Digi24.

În cazul acestor persoane, oficialul guvernamental a anunțat că ”au dreptul ăsta de la lege, pentru ei e destul de greu de spus că a existat proces echitabil, să spun așa, de vreme ce n-au fost anunțați în mod oficial și nu au avut posibilitatea să conteste”.

E o chestiune juridică, pentru mine nu e închis dosarul ”10 august” şi vom vedea ce va spune chiar justiţia”, a conchis Stelian Ion.

Mesaj tranșant de la Cotroceni

La începutul acestei luni, pe 2 martie mai exact, Tribunalul București respinsese cererea DIICOT de redeschidere a anchetei în dosarul ”10 august”, iar decizia TB este una definitivă.

După ce s-a aflat decizia instanței, șeful statului a cerut lămuriri publice de la oficialul guvernamental aflat în fotoliul de ministru al Justiției.”Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici.

Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă”, transmitea, pe 4 martie, președintele Iohannis, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa oficială de Facebook.

O zi mai târziu, Stelian Ion avea să iasă în fața presei, cu precizări pe acest subiect. VEZI AICI.