AcasăJUSTIȚIESpitalul din Piatra Neamț, dat în judecată! Rudele celor 10 victime ucise...

Spitalul din Piatra Neamț, dat în judecată! Rudele celor 10 victime ucise de incendiu cer daune uriașe

spitalSpitalul din Piatra Neamț, dat în judecată! Rudele celor 10 victime ucise de incendiu cer daune uriașe

Spitalul din Piatra Neamț va fi dat în judecată de rudele îndoliate ale victimelor care au ars în incendiul izbucnit, sâmbătă seara, pe secția de ATI a spitalului. Familiile pacienților cer daune uriașe. În plus, se va face un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Una dintre familiile îndoliate a contactat deja un avocat pentru a-l ajuta să îi facă dreptate tatălui său, mort în incendiul de sâmbătă seară. Toma Valentin vrea să dea în judecată spitalul și să primească drept daune morale nu mai puțin de un milion de euro.

„Am încheiat deja contract cu Toma Valentin, fiul decedatului Toma Ion, și cerem despăgubiri de 1 milion de euro spitalului. Suntem în discuții și cu un alt client, rudă îndoliată”, spune Adrian Cuculis, potrivit Antena 3.

Potrivit avocatului, plângerea va fi împotriva spitalului și după se extinde pe cine avea atribuții de verificare.

„Noi mergem pe plângere penală pentru ucidere din culpă. (…) Plângerea va fi împotriva spitalului și dupa se extinde pe cine avea atribuții de verificare. E vorba de Toma Valentin, fiul lui Toma Ion. Cu Toma avem contract semnat. Suntem în discuții și cu altcineva”, a declarat avocatul.

Cazul a fost preluat de autoritățile de la București

Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a preluat ancheta în acest caz, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Anchetatorii au desfăşurat percheziţii la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ de duminică, de la ora 18:30 şi până la ora 2:00 noaptea, ridicând mai multe documente necesare pentru stabilirea cauzelor incendiului de la Secţia ATI, soldat cu moartea a zece pacienţi şi cu rănirea a patru cadre medicale.

Potrivit unor surse, cauza incendiului ar fi fost supraîncălzirea mai multor prelungitoare de calitate slabă, iar izbucnirea incendiului ar fi dus și la o explozie. Între timp, cinci cadavre nu au putut fi identificate în urma autopsiilor, astfel încât urmează efectuarea unei expertize ADN.

author avatar
Andreea Vlad