AcasăJUSTIȚIEŞoferul drogat de la 2 Mai, iertat de DIICOT, după ce l-au...

Şoferul drogat de la 2 Mai, iertat de DIICOT, după ce l-au mai prins cu canabis!

Matei-Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a ucis 2 tineri în localitatea 2 Mai, după ce a condus drogat, nu s-ar fi aflat la prima experienţă cu substanţele interzise.

El a fost cercetat în 2022 de DIICOT, pentru deținere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu, arată Libertatea. Procurorii au dispus renunțarea la urmărirea penală pentru că era vorba de o cantitate mică de droguri, iar Tribunalul Bucureşti a confirmat soluţia, DIICOT.

L-au prins cu „0,68 g canabis, în vederea consumului”

Pe numele lui, DIICOT a deschis un dosar penal pentru infracţiunea de deținere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

După un an de cercetări, pe 21 decembrie anul trecut, procurorii au emis o ordonanță de renunțare la urmărire penală, invocând, printre altele, „cantitatea mică de droguri de risc deținută, faptul că suspectul a avut o atitudine sinceră, precum și existența unei disproporții vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea unui proces penal și gravitatea urmărilor produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârșirea infracțiunii”.

Tânărul fusese depistat cu „0,68 g canabis, în vederea consumului”.

Cum se pedepseşte deţinerea de droguri?

Deși legea permite în astfel de cazuri și urmarea unui program de consiliere, în cazul lui Matei-Vlad Pascu, o astfel de obligație nu a fost stabilită.

Deținerea fără drept de droguri de risc pentru consum propriu este pedepsită, conform Legii 143/2000, cu pedeapsa închisorii de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

593 afisari

7 COMENTARII

 1. Bla, bla…nu prezinta pericol social.
  Chiar?
  Dar DIICOT , preventiv, ce a facut?
  Cel putin medicul său trebuia sa sesizeze Politia rutiera.
  Bine ca a fost competenta Judecatoria Mangalia…ca…daca era Bucuresti…

 2. @ Vreo evidență publică cu aceia care le-au facilitat celor cu dependențe la halucinogene obținerea, păstrarea, de permise de conducere auto, află și „clientela” ce „oferte” au „specialiștii”, ?

 3. & O perioadă în care au fost mai multe accidente cu șoferi de 19 și 20 de ani și cu victime persoane tinere, ?
  De ceva vreme s-au mai rărit „evenimentele” cu polițiști și alții și primesc de lucru cazuri de indivizi cu bani, ? Deci ,un fel de ,,Aici sunt banii dumneavoastră !”, cum se exprima Traian Băsescu, ?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri