AcasăJUSTIȚIEŞOC în politică: a fost condamnat la opt ani de închisoare!

ŞOC în politică: a fost condamnat la opt ani de închisoare!

catuse

Instanţa a fost nemiloasă într-un dosar de înşelăciune cu imobiliare în care apare şi numele fostului deputat de Galaţi, Mihail Boldea.

Fostul om politic a primit o condamnare de opt ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani.

Procurorii au spus că Mihail Boldea a fost cel care a pus pe picioare reţeaua de ţepari, specializaţi pe înşelaciuni imobiliare.

Cu ajutorul unor funcţionari şi avocaţi, membrii grupării descopereau terenuri şi imobile aflate în proprietatea statului sau a unor persoane fizice şi, prin tertipuri juridice, reuşeau să şi le treacă în proprietate.

Judecătorii au respins apelurile inculpatului

Judecătorii de la Curtea Supremă au respins, „ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi şi de inculpații Boldea Mihail, Boza Bogdan Alexandru, Petrea Elena, Tănase Petrică, Pohrib Eduard, Caranfil Costică, Vrânceanu Arthemis Cecilia şi Vrânceanu Tudorel, precum şi de părţile civile Toniţă Valentin Gelu şi Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi”, se arată pe portaul Curții Supreme.

A minţit în declaraţia de avere?

Procurorii mai susţineau că, în declaraţiile de avere din anii 2008 – 2012, fostul deputat Mihail Boldea a făcut menţiuni nereale, în sensul că a împrumutat trei persoane cu suma de 350.000 euro.

În realitate, indica DNA, această sumă reprezenta o restituire din totalul sumei de 590.000 euro primită cu ocazia intermedierii vânzării cumpărării terenului pe care l-a obţinut, ca răsplată pentru infracţiunile comise.

De asemenea, el a omis să evidenţieze realitatea tranzacţiilor încheiate în perioada 2007-2012, pentru a ascunde implicarea sa în obţinerea în mod fraudulos a suprafeţei de 39,61 ha.

Pentru a crea o aparenţă de legalitate, inculpaţii s-au înţeles să efectueze fictiv plata/încasarea sumei de 300 milioane lei vechi, menţionată ca preţ în antecontractul de vânzare-cumpărare, sens în care au fost emise fictiv mai multe dispoziţii de plată.

author avatar
Andrei Ștefan
1.808 afisari

3 COMENTARII

  1. Confiscat tot este singura variantă de a scăpa România de tepari politici.
    Pentru fapte de corupție pedepsele ar trebui să fie de trei ori mai mari pentru bugetari.

  2. O hotie imobiliara mai grava s-a derulat si la Sibiu,unde primarul cu patru zeci si nu se mai stie cate Dosre penale la activ,a incercat cu acte false,tot grup infractional organizat,sa intre in posesia unui imobil al statului,numai ca Justitia cu adevarat independenta si-a facut datoria.L-a dovedit pe hotul de case ca actele sunt false. Un functionar dela alta primarie care le daduse o Adeverinta falsa a fost condamnat la puscarie.Doar el,restul grupului o duce bine mersi,ne rade in nas si ne spune sa ne spalam pe maini. Dosarul intrat pe mana justitiei mele independente,zace de ani de zile la sertar. Nici acum Hotul de case cu acte false nu a restituit statului cei 360.000 de Euro pe care I-a incasat necuvenit pt. chiria imobilului,care a revenit in patrimoniul statului.Da ba banii inapoi ca aiba Tara bani pt. pensii,salarii,alocatii si reducerea deficitului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger