AcasăJUSTIȚIESituație controversată la Tribunalul București: o acțiune civilă de constatare a stării...

Situație controversată la Tribunalul București: o acțiune civilă de constatare a stării de inapt a judecătorului Ion-Tudoran a fost „împinsă” la secția …conflicte de muncă

Situație controversată la Tribunalul București: o acțiune civilă de constatare a stării de inapt a judecătorului Ion-Tudoran a fost „împinsă” la secția ...conflicte de muncă

Acțiunea civilă a unui petent pentru constatare stării de inapt profesional a judecătorului Ion-Tudoran în perioada 2014-2019 a ajuns să fie repartizată de conducerea Tribunalului București unui complet de conflicte de muncă și asigurări sociale. Situația este hilară, căci indiferent dacă a fost generată din prostie sau cu intenție, conducerea Tribunalului București se află într-o mare culpă. Practic, așa cum a fost repartizat la un complet de conflicte de muncă, dosarul ar sugera că între judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran și petentul Marinică Bozdoro ar fi existat relații de angajat-angajator.

Deși normele legale în materie ar fi impus pensionarea din motive medicale a judecătorului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran încă din anul 2014, acesta și-a ascuns afecțiunile de care suferea și a continuat să ocupe funcția de magistrat până la demisia din august 2019. În mod ilegal, evident, căci a ascuns față de Consiliul Superior al Magistraturii și față de conducerea Curții de Apel București toate afecțiunile ce l-ar fi declarat în mod automat incompatibil.

Cum informațiile despre bolile incompatibile cu profesia de magistrat ale lui Ion-Tudoran au apărut în presă, cei judecați de acesta au început să se adreseze justiției. Marinică Bozdoro, unul dintre cei judecați de inaptul magistrat Ion-Tudoran, a înaintat deja acțiune la Tribunalul București, solicitând acestei instanțe să constate că, în perioada 2014-2019, controversatul magistrat era inapt pentru a profesa.

Doar că, surpriză mare! Deși acțiunea petentului Bozdoro este una civilă, de constatare a faptului că Ion-Tudoran era inapt medical pentru exercitarea profesiei de judecător, acțiunea sa a fost repartizată unui complet de la secția…Conflicte de muncă și asigurări sociale.

O enormitate, căci Tudoran nu a fost niciodată angajatul petentului Bozdoro. Sau invers. Acțiunea lui Bozodoro este îndreptată și asupra CSM și Ministerului Justiției, pe motiv că aceste instituții nu au vegheat ca judecătorul Ion-Tudoran să nu mai practice profesia de magistrat deoarece suferea de boli incompatibile cu aceasta profesie. Repartizarea acțiunii civile la o secție necompetentă nu pare a fi decât o măsură de întârziere a procesului civil inițiat la Tribunalul București. Sens în care va fi foarte interesantă opinia Inspecției Judiciare.

Potrivit acțiunii depusă de petentul Bozdoro la Tribunalul București, acesta a solicitat instanței să constate că în perioada 2014-2019 judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a ascuns faptul că suferă de diabet și de hipertensiune arteriale. Or, aceste boli sunt prevăzute, prin ordinul 1178/2007 al Ministerului Justiției, ca incompatibile cu exercitarea profesiei de magistrat.

Tudoran ar fi luat și șpagă în dosarul lui Bozdoro

Marinică Bozdoro a fost judecat și condamnat de Ion-Tudoran în anul 2017 într-un dosar în care au apărut apoi acuzații de corupție. Judecătorul ar fi primit suma de 250.000 de euro pentru a scoate din dosar, prin disjungere, faptele unei alte persoane judecate alături de Bozdoro, Aurel Andronic. Cum Bozdoro nu a dat bani, a fost condamnat imediat. În schimb, Aurel Andronic, ale cărui fapte au fost disjunse, s-a mai judecat încă un an de zile. Iar Bozdoro a fost dat exemplu. Cu o lună însă înainte de prescrierea faptelor lui Andronic, Tudoran a mai cerut bani în plus față de cei 250.000 de euro deja încasați. Cum nu a mai primit aceasta sumă, Ion-Tudoran l-a condamnat și pe Andronic.

author avatar
Catalin Manolache
1.109 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce va mirati,mafiotii din Justitea mea endependenta,isi fac de cap de parca ar fi presedinti de foste CAP-uri.Se acopera unii pe altii,sau se condamna cu marsevie unii pe altii cand enteresul o cere. Concret este vorba de exemplu de cazul bietului judecator Mustata condamnat de niste nenorociti,parteneri de nadejde,care si-au incalcat fara frica de Dumnezeu juramantul depus cu mana pe Biblie,si cu gandul la satana caruia i se inchina.

  2. e corect:
    „codul muncii” e partea ultra-speciala a codului penal….
    (se aplica doar celor „incadratzi”,
    cu calificare…)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger