AcasăJUSTIȚIESIIJ detonează nucleara: omul lui Kovesi, executat! Negulescu, trimis în judecată pentru...

SIIJ detonează nucleara: omul lui Kovesi, executat! Negulescu, trimis în judecată pentru cercetare abuzivă și influențarea martorilor!

Mircea Negulescu, fost procuror în cadrul așa-numitei „unități de elită DNA” de la Ploiești, va ajunge în fața judecătorilor de la Înalta Curte.

Totul după ce procurorii de la Secția Specială – Secția de investigare a infracțiunilor din justiție a Parchetului General – au trimis la Curtea Supremă, spre judecare, rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei în care este vizat fostul procuror cunoscut drept „Portocală”.

Din comunicatul remis, miercuri, de Parchetul General – în care nu este menționat în clar numele lui Negulescu – rezultă că procurorii Secției Speciale „au dispus trimiterea în judecată a unui fost procuror (eliberat din funcție în cursul anului 2019 ca urmare a aplicării sancțiunii disciplinare a excluderii din magistratură)”, pe care îl acuză de cercetare abuzivă, influențarea declarațiilor martorilor și participație improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigării în formă continuată.

Procurorii vorbesc de un scenariu mincinos

„În fapt, în urma probatoriului administrat s-a constatat că inculpatul, în calitate de procuror de caz într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, ar fi ticluit probe nereale prin construirea unui scenariu mincinos, respectiv obținerea unui denunț de la o persoană deja cercetată în același dosar și consemnarea de declarații nereale sub pseudonim de la mai multe persoane, ar fi realizat acțiuni de determinare prin constrângere morală asupra a patru persoane, trei dintre acestea fiind audiate atât cu identitate protejată cât și cu identitate reală, să dea declarații mincinoase, totul în scopul de a proba existența unor fapte de evaziune fiscală și coruperea alegătorilor și de a atrage răspunderea penală a unei persoane nevinovate pentru fapte imaginare”, se mai notează în comunicatul Ministerului Public.

473 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger