AcasăJUSTIȚIESHOW al autorităţilor cu interlopii din Capitală: au fost ARESTAŢI câţiva grei!

SHOW al autorităţilor cu interlopii din Capitală: au fost ARESTAŢI câţiva grei!

nicolae CristescuA fost pus sub control judiciar şi Nicolae Cristescu, fost patron Rapid

Interlopii din Bucureşti care pretindeau taxă de protecţie de la dezvoltatorii imobiliari ce activau în Capitală şi în judeţul Ilfov au fost arestaţi.

Petre Ilie, cunoscut ca lider al clanului Geamănu, a fost arestat preventiv, vineri, alături de alte şase persoane, pentru acuzaţiile de camătă şi şantaj, inclusiv la adresa unor dezvoltatori imobiliari, „taxa de protecţie” fiind colectată cu ajutorul unor practicanţi de sporturi de contact.

Nicolae Cristescu, fost patron Rapid, sub control judiciar

Potrivit Tribunalului Bucureştii, în arest preventiv au fost trimişi Petre Ilie, Eugen Preda, liderul clanului Luptătorii, David Onoriu-Împărăţel, Solomon Sotir, Marian Ilie, zis Marin Geamanu, Marius Nomoloşanu, Terente Adrian Stoica.

În acelaşi dosar, au fost puşi sub control judiciar Nicolae Cristescu, fost finanţator al Clubului de Fotbal Rapid Bucureşti, zis „Jupuitu”, sau „Nicu Mincinosu”, Radu Ilie şi Florin Ilie, zis Florin Ciocolată.

Cel mai temut grup infracţional din ţară

Noua structură, pe fondul renumelui clanului, a adus eficienţă grupului infracţional, acesta devenind unul dintre cele mai temute din ţară.

Cooptarea unui cunoscut practicant de sporturi de contact de performanţă în vederea constituirii grupului infracţional organizat a sporit randamentul acţiunilor de constrângere ori intimidare, exercitate în scopul obţinerii de sume de bani„, susţine DIICOT.

Procurorii arată că membrii grupului ar fi acţionat, în principal, pentru constrângerea persoanelor potente financiar care activau în domeniul imobiliar şi evitau, pe fondul temerilor, sesizarea organelor judiciare.

Pentru a li se permite continuarea sau finalizarea lucrărilor, membrii grupării le-au pretins acestora veritabile ‘taxe de protecţie’, pentru pretinse prejudicii suferite în urma edificării imobilelor„, menţionează anchetatorii.

 

 

author avatar
Andrei Ștefan