AcasăJUSTIȚIEȘefa secției de psihiatrie a SJU Pitești, reținută după ce a luat...

Șefa secției de psihiatrie a SJU Pitești, reținută după ce a luat mită de cel puțin 147 de ori

politistVrăjitoarele din Dămăroaia, călcate de mascați. O persoană a fost păgubită de 20.000 de euro

Șefa secției de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a fost reținută după ce ar fi luat mită de cel puțin 147 de ori.

A mai fost dispus și controlul judiciar față de un asistent medical şi un registrator medical din același spital, cercetaţi pentru luare de mită, respectiv tăinuire.

Cum ar fi primit şpaga?

În perioada mai-august 2023, femeia ar fi primit, în birou, de la pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani, în bancnote în cupiuri de la 50 la 500 de lei, precum şi bunuri, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu, fiind vorba de cel puţin 147 de acte materiale, privind sume individuale cuprinse între 50 de lei şi 600 de lei.

Există acuzaţii că banii ar fi mers mai departe către alte cadre medicale din spital. Vineri, urmează să fie prezentată Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Mandate pentru 5 persoane

Joi au fost făcute percheziții în patru locații din Piteşti şi Curtea de Argeş, din care una este sediul Spitalului Județean de Urgență Pitești-Secția Psihiatrie, una la sediul Policlinicii Spitalului Municipal Curtea de Argeș, unde își desfășoară activitatea medicul psihiatru, una la domiciliul unei persoane fizice și una la o societate comercială.

Au fost puse în executare cinci mandate de aducere a unor persoane care deţineau calitatea de suspecţi.

Controalele instituțiilor statului, înregistrate video

Altfel, toate instituţiile cu atribuţii de control din România vor fi obligate să folosească mijloace foto-audio-video în activitățile desfășurate, potrivit unui proiect de lege depus la Senat.

Mai exact, inspectorii trimiși să facă verificări la agenții economici vor avea asupra lor body-cam, cu care vor înregistra, neîntrerupt, toată operațiunea de control. Măsura va duce la eradicarea abuzurilor și a corupției din sistem, susțin inițiatorii actului normativ.

author avatar
Andrei Ștefan