AcasăJUSTIȚIEŞef de secție de la Spitalul Militar din București, cercetat de DNA...

Şef de secție de la Spitalul Militar din București, cercetat de DNA pentru luare de mită!

DNA, percheziții de amploare în două județe. Suspiciuni de corupție și fals, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid

Șeful secției de chirurgie de la Spitalul Militar, Alexandru Florin Săvulescu, este acuzat de procurorii DNA că ar fi luat mită în legătură cu intervenții chirurgicale și examene de specialitate.

Procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și au dispus măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile împotriva lui Săvulescu.

Care sunt acuzaţiile din partea DNA?

”În cursul anului 2022, inculpatul Săvulescu Alexandru-Florin, medic militar la spitalul de urgenţă menţionat mai sus, ar fi primit de la mai multe persoane foloase necuvenite constând în bani şi bijuterii, în legătură cu intervenţii chirurgicale şi examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor apropiaţi ai acestora”, a arătat sursa citată, într-un comunicat.

Restricţiile de sub controlul judiciar:

  • să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar
  • să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta.

I s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

author avatar
Andrei Ștefan