AcasăJUSTIȚIESecția Parchetelor Militare a dictat verdictul în dosarul accidentului auto în care...

Secția Parchetelor Militare a dictat verdictul în dosarul accidentului auto în care a fost implicat Lucian Bode

lucian-bode-2Secția Parchetelor Militare a dictat verdictul în dosarul accidentului auto în care a fost implicat Lucian Bode

Lucian Bode, ministru al Transporturilor la acel moment, a primit verdictul în dosarul accidentului auto în care a fost implicată mașina cu care circula acesta. Secția Parchetelor Militare a clasat dosarul.

Procurorii militari de la Parchetul General au ajuns la concluzia că nici ministrul, nici șoferul SPP nu au încălcat legea, potrivit unor surse judiciare.

De ce a fost clasat dosarul?

”S-a emis soluție de clasare și pentru șoferul SPP. Nu au fost întrunite elementele constituitive ale unei infracțiuni”, au precizat pentru G4media.ro surse judiciare.

Vă comunicăm faptul că dosarul penal la care faceți referire a fost soluționat prin ordonanță de clasare la data de 27 septembrie 2021, astfel:

Clasarea cauzei sub aspectul infracțiunii de vătămare corporală din culpă prev. de art. 196 Cod penal privind accidentul rutier produs la data de 30.08.2020 pe raza comunei Drăganu, județul Argeș, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.

Clasarea cauzei sub aspectul infracțiunii de nerespectare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, prev. de art. 350 alin. 1 și 3 Cod penal privind accidentul de muncă de circulație, urmat cu incapacitate temporară de muncă, nefiind întrunite elementele de tipicitate ale acestei infracţiuni.

Clasarea cauzei sub aspectul infracțiunii de omisiune a sesizării, prev. de art. 267 Cod penal, nefiind întrunite elementele de tipicitate ale acestei infracţiuni.

Clasarea cauzei sub aspectul infracțiunii de încălcarea consemnului, prev. de art. 415 alin. 1 Cod penal, întrucât nu au existat acțiuni sau inacțiuni dintre cele prevăzute în normele de incriminare a acestei infracțiuni”, a răspuns Parchetul pentru sursa amintită.

Istoricul accidentului

În urmă cu mai bine de un an, în Vâlcea, mașina în care se afla Lucian Bode a intrat pe contrasens și a lovit un alt autoturism care circula regulamentar și în care se aflau cetățeni polonezi.

Autoturismul demnitarului a acroșat o altă mașină, a unor polonezi, care circula regulamentar. Șoferul SPP și o femeie poloneză au fost răniți ușor.

Motivul preluării de către Parchetul Militar București: era vorba de o anchetă complexă cu elemente de cooperare internaţională, fiind vorba de cetăţeni polonezi implicaţi.

author avatar
Andrei Ștefan
452 afisari

3 COMENTARII

  1. Te pui cu ditamai ministru? Aici esti in IOHANISTAN, de vina sunt ceilalti ca nu s-au dat in sant, sa treaca ministrosul!
    RUSINE JUSTITIEI!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger