AcasăJUSTIȚIESe solicită verificări din partea CSM-ului! Cui i-a cerut Camelia Bogdan să-i...

Se solicită verificări din partea CSM-ului! Cui i-a cerut Camelia Bogdan să-i faciliteze obținerea unui pașaport de serviciu

Se așteaptă răspuns de la Consiliul Superior al Magistraturii, într-un caz ce o vizează pe Camelia Bogdan, fosta judecătoare de la Curtea de Apel București.

”Camelia Bogdan i-a cerut lui Dragoș Călin să-i faciliteze obținerea unui pașaport de serviciu la care, potrivit legii, nu avea dreptul”, susține Mugur Ciuvică, președinte al Grupului de Investigații Politice, într-un material de presă postat pe site-ul grupul.ro.

În acest sens, GIP a solicitat CSM-ului să verifice dacă judecătorul Dragoș Călin, în calitatea sa de președinte al Asociației Forumul Judecătorilor din Romania, i-a facilitat Cameliei Bogdan obținerea unui pașaport de serviciu, deși aceasta nu îndeplinea condițiile legale.
Ar fi vorba despre copii după două emailuri, pe care judecătoarea suspendată din magistratură le-a depus la Curtea de Apel Cluj, ”din care reiese că pe 2 septembrie 2020, a solicitat să i se acorde pașaport de serviciu, în condițiile pandemiei COVID-19, pentru a scăpa de rigorile carantinei impuse oricărei alte persoane ce ar fi călătorit din SUA la Luxemburg”.

Motivul invocat

Astfel, conform sursei citate, ”Camelia Bogdan a afirmat că deplasarea îi era necesară pentru susținerea unor pledoarii în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE). (În realitate, acestea s-au anulat, urmând ca părțile să prezinte observații scrise)”, iar aceasta ”și-a motivat solicitarea de obținere a pașaportului de serviciu prin faptul că judecătorii Dragoș Călin și Alinel Bodnar, co-președinte și respectiv secretar general al Asociației Forumul Judecătorilor, desemnați să reprezinte Asociația în vederea susținerii pledoariilor la Luxemburg în fața CJUE, primiseră pașaport de serviciu”.

Atât doar că, scrie aceeași sursă, ”potrivit legii, Camelia Bogdan nu ar fi avut dreptul să primească pașaport de serviciu, decât dacă ar fi călătorit în misiune oficială în calitate de magistrat sau în calitate de președinte sau vicepreședinte al unei organizații sau asociații profesionale. Or, Camelia Bogdan nu se afla în niciuna dintre aceste situații, necălătorind nici într-o misiune oficială în calitate de magistrat și nefiind decât simplu membru al Asociației Forumul Judecătorilor. Scopul călătoriei pentru care Camelia Bogdan a solicitat pașaport de serviciu era susținerea cauzei ei personale în fața CJUE.”

author avatar
Andrei Coman