AcasăJUSTIȚIESchimbare de situație în cazul Gheorghe Dincă. Declarație bombă a avocatului Aurel...

Schimbare de situație în cazul Gheorghe Dincă. Declarație bombă a avocatului Aurel Moldovan

Exact în urmă cu un an de zile complicele lui Gheorghe Dincă, Ștefan Risipiceanu, a recunoscut într-un final că a agresat sexual pe una dintre fetele date dispărute la Caracal.

Este vorba despre Luiza Melencu, despre care Dincă a afirmat că ar fi omorât-o și a poi a ars-o într-un butoi.

În fața anchetatorilor, Ștefan Risipiceanu a recunoscut în faţa procurorilor DIICOT că a violat-o pe Luiza Melencu, însă nu recunoaşte alte fapte de violenţă asupra tinerei.

Luni, 19 octombrie, sora lui Ștefan Risipiceanu a ajuns în fața magistraților de la Tribunalul Olt pentru a depune mărturie.

Cu toate că Ștefan Risipiceanu a recunoscut faptele comise, sora lui își menține declarația dată și la momentul arestării fratelui ei că nu l-ar vedea în stare pe fratele ei de viol în cazul Luizei Melencu.

Fane Risipiceanu ar vrea să declare că a fost obligat să mărturisească violul și, de asemenea, să solicite înregistrările audio din sediul DIICOT.

Declarații controversate ale inculpaților

Avocatul familiei Măceșanu, Aurel Moldovan, a declarat după ieșirea sin sala de judecată: „toate aspectele din această cauză trebuie lămurite în deplinătatea lor. Gheorghe Dincă spune că a fost forțat să declare ceea ce nu și-a dorit, fiind amenințat că va fi omorât în penitenciar.

Este un lucru controversat, întrucât el, pe 26.07.2019, când a fost arestat, nu le-a recunoscut pe fete. Ulterior, pe parcursul anchetei penale, a început să vină cu dezvăluiri.

Tot el a spus că nu le-a omorât și că Alexandra a fost răpită de patru persoane. Cercetarea judecătorească va lămuri toate aspectele care vin în contradictoriu cu urmărirea penală.”

Gheorghe Dincă este degeaba în spatele gratiilor

Întrebat dacă Risipiceanu se află „degeaba” după gratii, Moldovan a răspuns afirmativ.

„Este degeaba cum și, din punctul meu de vedere, Gheorghe Dincă este degeaba în spatele gratiilor. Științific, nu s-a putut demonstra că fetele au fost arse în acel butoi și nu au fost omorâte. Avem parte de un dosar penal neconform procedurii penale, având probe administrate în mod ilegal”, a mai declarat avocatul.

author avatar
Eli Dan Davidescu