AcasăJUSTIȚIEScandal în Justiţie: toți procurorii DNA Constanța și-au dat demisia!

Scandal în Justiţie: toți procurorii DNA Constanța și-au dat demisia!

Procurorii DNA Constanța și-au dat demisiile în bloc după ce procurorul-șef Marius Voineag l-a delegat la conducerea serviciului teritorial pe procurorul Mihai Stanciu, fostul șef al Parchetului Judecătoriei Constanța.

Și-au depus cererile de demisie procurorii Andrei Bodean (șeful ST schimbat de Voineag cu Stanciu), Vasile Abagiu, Ciprian Bodu, Constantin Conortos, Dan Haralambie, iar procurorul Sorin Constantinescu (fost șef al ST Constanța înaintea lui Bodean) și-a depus cererea de pensionare.

Îl doreau pe Andrei Bodean

Procurorii demisionari doreau ca la conducerea structurii teritoriale a DNA să rămână procurorul Andrei Bodean, cel care a condus timp de mai mulți ani unitatea de parchet, iar în ultimele luni a fost delegat pe funcție.

Bodean este finul procurorului general al României, Alex Florența. Acestuia i se impută numărul mare de achitări, plus depășirea numărului maxim de mandate.

Serviciul teritorial rămâne astfel doar cu noul procuror-șef Mihai Stanciu și cu procurorul judiciar Nadia Zlate (care reprezintă instituția în instanță, nu lucrează dosare), cu grefierii și polițiștii judiciari, conform g4media.

Surse judiciare susțin că procurorii care pleacă din DNA Constanța vor lucra în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, condus de procurorul Viorel Teliceanu, și care înregistrează un deficit mare de procurori.

Au reproşat că n-au fost consultaţi

Demisiile procurorilor vin după ce aceștia au sesizat Secția de procurori din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la faptul că nu au fost consultați și nu au avut prioritate în desemnare la șefia DNA Constanța, acest demers fiind tot o formă de protest.

O altă schimbare controversată este cea a procurorului militar Liviu Lascu, care instrumenta dosarul achizițiilor SRI. După eliminarea procurorului din dosar, speța a fost clasată (închisă de DNA).

Despre asta Voineag a declarat că procurorul Lascu ar fi condus ”prost” serviciul militar din DNA și că dosarul avea ca țintă ”un plutonier din SRI”.

author avatar
Andrei Ștefan