AcasăJUSTIȚIES-a luat decizia! Vești de ultimă oră dinspre CCR, cu privire la...

S-a luat decizia! Vești de ultimă oră dinspre CCR, cu privire la STAREA DE ALERTĂ! Ce a anunțat George Simion

S-a luat decizia! Vești de ultimă oră dinspre CCR, cu privire la STAREA DE ALERTĂ! Ce a anunțat George Simion (sursa foto: facebook/George Simion)

În așteptarea comunicatului de la Curtea Constituțională, s-au aflat primele vești în legătură cu ceea ce au decis judecătorii constituționali în privința stării de alertă.

Astfel, în primă fază, s-a aflat că CCR-ul a decis că starea de alertă este constituțională, în raport cu criticile aduse, din câte au declarat, marți, surse judiciare, pentru Mediafax.

În tot acest context, co-președintele AUR a postat un mesaj pe o rețea de socializare. ”Doar ART 72, punctul 2 din legea 55/2020 a fost declarat neconstituțional. Cu restul abuzurilor va trebui continuată lupta pentru LIBERTATE”, a transmis George Simion, marți după-amiază, pe pagina sa de Facebook, în dreptul unei poze în care apare în sediul CCR-ului.

Amânare în ședința din luna mai

O decizie în această privință fusese așteptată încă din 20 mai, când CCR-ul avusese o ședință, însă la acea dată s-a aflat că pronunțarea cu privire la cauzele referitoare la excepția de neconstituționalitate a Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în ansamblul său, se amânase pentru data de 8 iunie.

Până să de anunțe decizia, un număr semnificativ de persoane au protestat în fața sediului Curții Constituționale. ”Suntem în fața CCR, alături de societatea civilă liberă, așteptând verdictul asupra legii care a făcut posibile toate abuzurile din ultimul an ale Guvernului”, au transmis reprezentanții AUR, via Facebook.

author avatar
Andrei Coman