AcasăJUSTIȚIERomânia scapă de MCV! Klaus Iohannis deja a dat ordine către Justiţie

România scapă de MCV! Klaus Iohannis deja a dat ordine către Justiţie

Veste bună de la Comisia Europeană. Se încheie în mod oficial Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) pentru Bulgaria și România, se arată într-un comunicat al instituției.

Mecanismul de cooperare și verificare a fost introdus la aderarea Bulgariei și a României la Uniunea Europeană în 2007 ca măsură tranzitorie pentru a facilita progresele în domeniile reformei judiciare și luptei împotriva corupției, precum și în ceea ce privește criminalitatea organizată în cazul Bulgariei.

Ursula von der Leyen a felicitat România

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisie Europene, a felicitat România şi Bulgaria.

Aș dori să felicit Bulgaria și România pentru progresele semnificative pe care le-au înregistrat de la aderarea lor la UE.

Statul de drept este una dintre valorile noastre fundamentale comune ca Uniune, iar ambele state membre au realizat reforme importante în ultimii ani.

Astăzi recunoaștem aceste eforturi prin eliminarea MCV. Lucrările pot continua acum în cadrul ciclului anual privind statul de drept, ca pentru toate statele membre”, a spus Ursula von der Leyen.

Cum a reacţionat Klaus Iohannis?

Președintele a dat deja primele ordine după ce MCV a fost oficial ridicat pentru România și Bulgaria.

Avem un nou cadru legislativ al sistemului de justiție prin noile legi ale justiției. Integritatea în instituții publice este fundamentală pentru a construi încredere în aceste instituții.

Lupta contra corupției trebuie să rămână o luptă constantă. Principiul conform căruia nimeni nu este mai presus de lege trebuie să se confirme prin fiecare anchetă realizată cu profesionalism. Misiunea sistemului judiciar rămâne fundamentală pentru un sistem democratic.

PNRR reprezintă o oprtunitate de a consolida acest proces democratic. Deficitul de personal din sistemul judiciar, infrastructura și digitalizarea sunt numai câteva din subiectele care trebuie să rămână în atenția celor chemați să vegheze la eficiența sistemului de justiție”, a spus Klaus Iohannis.

374 afisari

8 COMENTARII

 1. MCV a fost doar un element de santaj.
  In Romania, justitia a fost cioburi, iar acum este praf.
  Coruptia este functionala mai mult ca niciodata, justitia se face la anul si la multi ani… adica se amana cauzele pana se duc la groapa in mod natural cei care si-au cautat dreptatea acolo unde nu era, adica in sistemul de justitie romanesc.
  Este un haos mare in justitie, deciziile judecatorilor sunt anarhice si se dau la comanda politica si la cum se primesc ordine de la serviciile secrete si discrete sau de la diverse entitati din afara Romaniei. Judecatorii sunt fricosi pentru ca sunt santajabili si deciziile lor sunt puternic viciate de multe interese obscure.
  Masoneria a penetrat puternic justitia, de aceea si deciziile sunt dupa interesul de la loja.
  Dupa ce ca incaseaza sume uriase pentru nefacut mare lucru, toata cariera lor doar AMANA CAUZA, sunt spalati pe creier si usor de inlocuit cu algoritmi de Inteligenta Artificiala. Cei tineri au o doza mare de rautate sufleteasca si sunt complet lipsiti de intelepciune, iar cei cu vechime sunt praf la cunoastere juridica si pe dinafara la noutatile juridice.
  Procurorii sunt in majoritate cei mai corupti angajati bugetari ai statului, in majoritate analfabeti functionali, puturosi si mereu dupa interese personale si mafiote pe parcursul intregii lor cariere profesionale.
  Ajung apoi la pensie si incaseaza pensii nesimtite manifestand aroganta prostului.
  Cam asta este pe scurt sistemul de justitie din Romania.
  Care citeste si se simte cu musca pe caciula, ar face bine sa se schimbe sau sa se apuce de facut altceva, caci la cata scarba au romanii pe procurori si judecatori, pentru lacomia si nedreptatile lor, desigur… va fi cea mai mare bucurie cand vor fi inlocuiti cu algoritmii de inteligenta artificiala.

 2. nelegiuitii, mafiotii si traficantii de destine sunt in functii nationale si internationale si desigur ca felicita justitia. si perfect liberi.
  nebunia, nebuniilor… asta da performanta a justitiei.
  iar justitia, gâdilata in ipocrizie se gudura pe langa nelegiuiti si zâmbește cu multumire, dar zambetul justitiei este ca a unui cal mort.

 3. mecanismul de cooperare și verificare = mecanism de supunere și control al justiției într-un stat.
  pentru folosul clasei politice corupte.
  și în folosul structurilor mafiote dezvoltate de politicienii corupti care au infestat tot sistemul judiciar cu pile, cunoștințe și lichele care sa le ascundă până după prescriere toate hoțiile și corupția.
  sistemul judiciar românesc este putred și profund corupt, iar pnrr un nou instrument prin care statul român este șantajat până la ultimul leuț.
  când sataniștii au pus stăpânire și control asupra sistemului judiciar și a fluxurilor de capital…ciao suveranitate, iar din acel punct de poate întâmpla orice.

 4. Cand un judecator are 2000 de dosare pe an iar in Dosarul Revolutiei nu avem sentinte si vinovati nu stiu ce justitie avem.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri