AcasăJUSTIȚIERomânia, centrul traficanţilor de droguri, în Europa de Est. DIICOT a destructurat...

România, centrul traficanţilor de droguri, în Europa de Est. DIICOT a destructurat cel mai mare grup infracţional

DIICOT

DIICOT și Poliția anunţă că au destructurat o grupare specializată în trafic internațional de droguri. În urma acestei anchete, mai multe persoane au fost arestate.

România era şi piaţă de desfacere, dar şi de tranzit.

Opt oameni, trimişi în judecată

A fost dispusă trimiterea în judecată a 8 persoane (6 cetățeni români și 2 cetățeni albanezi, dintre care 3 în stare de arest preventiv, 3 sub control judiciar și 2 în stare de libertate) pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc, trafic intern de droguri de mare risc, punerea în circulaţie de valori falsificate sau dobândirea de instrumente de plată fără numerar falsificate și spălare de bani, scrie Mediafax.

În cauză, s-a reținut faptul că, în luna mai 2021, un bărbat, de cetățenie albaneză, ar fi iniţiat constituirea unui grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc (cocaină şi heroină), respectiv activități de procurare, disimulare, transport şi introducere pe teritoriul României a unor cantități de droguri de mare risc, cuprinse între 10-12 kilograme/transport.

Cum acţiona grupul?

Drogurile de mare risc ar fi fost preluate din afara țării, de cele mai multe ori pe teritoriul Olandei-Rotterdam sau Albaniei, în principal de la cetățeni albanezi, în vederea transportării acestora în alte țări, cu preponderență în România.

În vederea realizării transporturilor, atât cetățenii români, cât și cei albanezi ar fi achiziționat autovehicule, pe care le-ar fi înmatriculat atât în nume propriu, cât și pe numele rudelor lor.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului București.

author avatar
Andrei Ștefan
563 afisari

5 COMENTARII

  1. 80 la suta din albanezi din UE si UK si amerlica se ocupa cu droguri ,crime si prostitutie ,dar tot timpul au fost sustinuti acesti criminali de occident

    • Albanezii au fost folosiți și de otomani. Domnitorii din țările române îi foloseau de arnăuți împotriva românilor.
      Se poartă rău cu românii din Albania. La o benzinărie din State, undeva în Massachusetts, la casă era un albanez mic la stat. Mi-a zis cînd am plătit că „we have too many chobani”, adică prea mulți români.
      Legat de domnitori, nu știu cîți au fost români sau nu, dar, majoritatea, după cum s-au purtat n-au fost români la suflet.

  2. au uitat sa spuna ca primul ministru albanez este si acum pe lista lui OLEG DERIPASKA oligarhul cu aluminiu ca si persoana cumparata,Deci asazisa „relatie cu NATO” nu a oprit afacerile interlopilor din fostul URSS.Evident ca drogurile vin din Olanda pentru ca toate cartelurile sudamericane livreaza en-gross la olandezi

    • Adica americanii au dat unda verde la mafiotii albanezi cand au descoperit afacerile primului ministru albanez cu OLEG DERIPASKA si alti oligarhi care au afaceri cu grupul luiSOROS

  3. Traficul de droguri, oriunde-n lume, e controlat și supravegheat de servicii. Ce scrie articolul e fie poveste (8 arestați, opt, octo, acto, act) fie cei 8 au crezut că pot lucra pe cont propriu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger