AcasăJUSTIȚIERețea internațională de proxeneți, destructurată la Montpellier. Mai multe victime și câțiva...

Rețea internațională de proxeneți, destructurată la Montpellier. Mai multe victime și câțiva suspecți provin din România

reteaRețea internațională de proxeneți, destructurată la Montpellier. Mai multe victime și câțiva suspecți provin din România

Autoritățile franceze au anunţat vineri că o reţea internaţională „deosebit de sofisticată” de trafic de persoane a fost dezmembrată în patru ţări europene, inclusiv România.

Mascații au descins simultan marţi în Spania, Italia, România şi Franţa, 13 persoane fiind reținute sub acuzația de proxenetism în formă agravantă şi trafic de persoane în bandă organizată. Au fost salvate în jur de treizeci de victime din America de Sud şi România, transmit anchetatorii, potrivit Agerpres.

Până acum, au fost identificate 33 dintre ele. Sunt tinere din Columbia, din Republica Dominicană, din Paraguay şi România şi au vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani.

Victimele, sechestrate în Franța

Acestea erau recrutate în ţările lor şi aduse în Franţa, atrase de speranţa unei vieţi mai bune. Aici, erau închise în apartamente dotate cu camere de supraveghere, dar și sub ameninţări care le vizau atât personal, cât şi pe familiile lor, a menţionat procurorul francez Fabrice Bélargent care coordonează ancheta.

Reţeaua „cu două capete”, „în familie” şi „deosebit de sofisticată” era formată din persoane de naţionalitate română şi columbiană, a concluzionat procurorul care se ocupă de caz.

Ancheta a început în vara anului 2020 în Montpellier, când două tinere columbiene s-au prezentat la poliţie după ce au fugit din apartamentul unde erau sechestrate şi forţate să se prostitueze mai multe săptămâni.

author avatar
Andreea Vlad
295 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger