AcasăJUSTIȚIERăsturnare de situație în cazul lui Florian Tudor! Extrădarea „Rechinului”, suspendată!

Răsturnare de situație în cazul lui Florian Tudor! Extrădarea „Rechinului”, suspendată!

Florian tudorAvocatul lui Florian Tudor „Rechinul”, liderul mafiei românești din Mexic, ASASINAT!

Un judecător federal mexican a suspendat planul de extrădare al lui Florian Tudor, supranumit Rechinul. Magistratul s-a declarat în incapacitate de a judeca acest caz.

Procedul de extrădare a fost oprit, judecătorul administrativ motivând că acest caz ar trebui să fie preluat de un judecător de competenţă penală. România are la dispoziţie 60 de zile pentru a cere extrădarea Rechinului, potrivit presei mexicane. Florian Tudor a fost arestat, joi, 27 mai, de autoritățile mexicane.

Rechinul, capturat în Mexic

Arestarea a fost dispusă ca urmare a cererii formulate de către Ministerul Justiţiei, la sesizarea instanţei emitente a mandatului de arestare preventivă, a transmis, vineri, într-un comunicat de presă, Ministerul Justiţiei. Conform sursei citate, autorităţile mexicane au colaborat cu autorităţile române cu celeritate şi eficienţă.

Recinul căutat pentru crimă organizată dar și pentru furturi din bancomate. De asemenea, în România era emis un mandat de arestare pe numele lui. El era investigat inclusiv de FBI pentru crearea unei reţele transnaţionale de clonare de carduri.

Se afla în topul listei FBI

Gruparea condusă de Florian Tudor, zis Rechinul, este investigată de către FBI în cooperare cu Parchetul General din Mexic. Organizația transnaţională a dus clonarea de carduri bancare la nivel aproape industrial şi a făcut profituri de sute de milioane de euro.

Botezaţi ”Gangsterii de pe Riviera Maya” după regiunea în care operează, interlopii originari din Craiova au instalat în jur de o sută de bancomate capcană la malul mării Caraibilor între localităţile Cancun şi Tulum dar şi în alte zone turistice din ţara latino-americană.

Operaţiunea românilor s-a desfăşurat în patru paşi. Bancomatele bandei au colectat ilegal informaţiile utilizatorilor, datele furate au fost transferate pe carduri clonă, echipele de “trăgători” au fost trimise în alte zone ale lumii ca să retragă banii iar o parte din sumele obţinute a fost investită în proprietăţi imobiliare în România, Statele Unite, Mexic şi alte ţări.

author avatar
Andreea Vlad