AcasăJUSTIȚIEProcurorii au luat o decizie-ŞOC în privinţa lui Călin Popescu Tăriceanu! Motivul...

Procurorii au luat o decizie-ŞOC în privinţa lui Călin Popescu Tăriceanu! Motivul pentru care e cercetat

calin popescu tariceanuProcurorii au luat o decizie-ŞOC în privinţa lui Călin Popescu Tăriceanu! Motivul pentru care e cercetat

Călin Popescu Tăriceanu, fostul președinte al Senatului, a fost acuzat că nu a supus la vot încetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu. Pentru asta, procurorii au cerut anchetarea liderului ALDE.

Tăriceanu îl are ca avocat în acest dosar pe Tudorel Toader, fost ministru al Justiției și fost judecător CCR.

Procurorii au cerut achitarea

Procurorii au cerut achitarea acuzatului. În acest dosar, Tăriceanu este acuzat că nu a constatat şi nu a supus la vot în plenul Senatului încetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, deşi acesta avea o decizie definitivă în instanţă prin care a fost declarat incompatibil şi nu mai putea ocupa o funcţie publică. În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată şi senatorul Cristian Marciu, pentru uzurpare de calităţi oficiale.

Faţă de Călin Popescu-Tăriceanu, procurorii au reţinut că, în perioada 2 martie 2017 – 2 septembrie 2019, în exercitarea atribuţiilor de serviciu specifice unei funcţii de conducere în cadrul Senatului, prin neîndeplinirea actelor vizând constatarea încetării mandatului de senator al lui Marciu (contrar disp. art. 7 alin. 4 rap. la alin. 1 lit. e comb. cu alin. 2 lit. c din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor) şi nesupunerea votului Plenului Senatului a adoptării unei hotărâri de vacantare a locului de senator în cauză, „a cauzat vătămarea drepturilor persoanei care, în urma alegerilor parlamentare din data de 11 decembrie 2016 a ocupat pe buletinul de vot pentru funcţia de senator poziţia următoare”.

Cristian Marciu, acuzat de uzurpare de calităţi oficiale

Cristian Marciu este acuzat de uzurpare de calităţi oficiale. Mai exact, Marciu nu mai avea permisie de ocupare a unei funcții publice, pe parcursul a trei ani, din 4 martie 2015. Însă, el a ocupat mandat de senatpr din de 11 decembrie 2016 până în 2020.

Pe parcusul exercitării funcției, acuzatul a luat parte la şedinţele Senatului, la cele din ședințele permanente şi speciale ale Senatului, ba chiar a și propus și legi și a votat proiecte legislative. Drept urmare, în martie 2021 s-a început audierea lui Călin Tăriceanu.

author avatar
Andrei Ștefan
728 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger