AcasăJUSTIȚIEPrinţul Paul de România, arestat preventiv! Judecătorii din Malta nu au avut...

Prinţul Paul de România, arestat preventiv! Judecătorii din Malta nu au avut milă de el (VIDEO)

Printul Paul a lesinat in drum spre DNA Brasov

Maltezii au decis arestarea preventivă a lui Paul Lambrino, după ce acesta a fost reținut de autoritățile locale. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a făcut anunțul și a dat mai multe detalii în acest caz.

„Instanța din Malta a decis azi arestarea preventivă a fugarului Paul de România până pe data de 9 mai”, a anunțat Alina Gorghiu.

Bărbatul, condamnat la 3 ani şi 4 luni închisoare

Alina Gorghiu amintește că acesta a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu, în dosarul Ferma Băneasa.

„Ministerul Justiției va continua demersurile și va depune eforturi pentru ca prințul Paul să-și execute pedeapsa în România, așa cum procedează cu orice fugar al statului român.

Vom informa cu privire la etapele procedurale ulterioare. Vom furniza toate documentele și informațiile necesare pentru ca instanța din Malta să accepte predarea fugarului”, încheie Gorghiu.

Istoricul Prinţului Paul de România

După condamnarea sa în dosarul Ferma Băneasa, prințul Paul a fugit din țară, fiind depistat la Paris. La începutul lunii aprilie, justiția franceză a respins în mod definitiv cererea autorităților române de predare a în baza mandatului european de arestare, invocând compunerea nelegală a completului de judecată din România.

Deşi procurorul de caz de la Parchetul francez a declarat recurs, el nu a motivat în termen calea de atac şi prin urmare a fost decăzut din termen, iar hotărârea primei instanţe a rămas definitivă.

Au apărut primele imagini de la capturarea autointitulatului prinț Paul al României. Vorbim de momentul în care a fost săltat de polițiști chiar din resortul de lux unde era în vacanță, alături de soția sa, Lia, în Malta.

author avatar
Andrei Ștefan