AcasăJUSTIȚIEPrimarul din Ștefăneștii de Jos, acuzat de violul fetei de 12 ani,...

Primarul din Ștefăneștii de Jos, acuzat de violul fetei de 12 ani, ar fi cumpărat tăcerea familiei copilei c-o sumă impresionantă

Ștefan Ionel RobertPrimarul din Ștefăneștii de Jos, acuzat de violul fetei de 12 ani, ar fi cumpărat tăcerea familiei copilei c-o sumă impresionantă

Primarul Ștefan Ionel Robert, edilul micuţiei localităţi de lângă Bucureşti, ar fi dat familiei o sumă importantă de bani pentru a-i cumpăra tăcerea, conform unor informaţii ale postului TV Antena 3.

Aceeaşi sursă susţine că respectiva fată, care ar fi fost violată, a fost oferită drept trofeu la o petrecere unde chefuiau mai mulți primari.

Pare că ulterior această relație a continuat pentru că, din informațiile mele chiar și după naștere, primarul a menținut relația cu fetița, cu acordul familei și ar fi oferit acesteia 10.000 de lei ca totul să rămână sub tăcere, pentru că exista un dosar penal încă de la momentul respectiv.

Ce mi se pare mie șocant în toate această poveste e că pe mine m-au sunat polițiștii de la Poliția Ilfov care erau șocați, siderați, îngroziți și care cumva cereau sprijinul, adică ei s-au trezit în postura de a elibera un om asupra căruia planează astfel de acuzați”, a spus Carmina Pricopie, jurnalist la postul amintit.

Fata a şi născut un copil

Un procuror a precizat că faptele au avut loc în perioada 2017-2018 și ar fi început când victima avea 12 ani. Fata a rămas însărcinată și a născut când avea vârsta de 13 ani, a afirmat procurorul. Acum, victima are 15 ani.

În 2018 s-a deschis o anchetă, cu autori necunoscuți, după ce tânăra, care a fost amenințată să păstreze tăcerea, a născut un copil la Maternitatea Polizu, potrivit surselor. Aceste două anchete s-au contopit într-un nou dosar unde este vorba inclusiv de viol, fiind vizat și primarul Robert Ștefan, din Ștefăneștii de Jos.

Primarul şi alţi doi suspecţi, eliberaţi

Primarul din Ștefăneștii de Jos (Ilfov), Ştefan Ionel Robert (PNL), și celelalte două persoane reținute joi seară în dosarul de viol sau act sexual cu un minor, în care victima este o fată care avea 12 ani la data faptelor și care a rămas însărcinată și a născut, sunt puși în libertate. Parchetul a anunțat vineri că procurorul de caz a decis revocarea măsurii luate de către polițiști.

Vineri, dosarul a fost trimis Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă. Procurorul de caz consideră însă că nu se impune această măsură. Mai mult, a decis revocarea ordonanțelor de reținere.

Ștefan Ionel Robert este primar PNL al localității Ștefăneștii de Jos din anul 2016. La alegerile din 2020, el a câștigat un nou mandat.

author avatar
Andrei Ștefan
508 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger