AcasăJUSTIȚIEIohannis vrea reintroducerea concursului pentru promovare în ICCJ. „Este nevoie de legi...

Iohannis vrea reintroducerea concursului pentru promovare în ICCJ. „Este nevoie de legi bune”

La conferința de presă, care a avut loc, miercuri seară, la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a afirmat că este nevoie de reintroducerea concursului pentru promovarea la ÎCCJ, asigurarea independenței procurorului, instituirea unor proceduri pentru numire în funcții de rang înalt și reducerea influenței facturului politic.

Iohannis crede că este nevoie de reformă în Justiție

Iohannis a afirmat că este nevoie de legi bune și de oameni care să înțeleagă responsabilitatea pe care o au în justiție.

„O justiție corectă și egalitatea în fața legii sunt pilonii esențiali ai unei democrații. Românii au dovedit că sunt în mod autentic atașați de valorile statului de drept. Așadar, întâlnirea de astăzi îmi reconfirmă hotărârea guvernului de a face tot ce ține de el, chiar și în aceste condiții, pentru ca justiția să funcționeze optim. Asta înseamnă că este nevoie de legi bune, de dialog și de atitudine constructivă. Este nevoie ca oamenii din mecanismul justiției să înțeleagă responsabilitatea enormă pe care o au.

„Pentru o schimbare pe termen lung, aceste lucruri nu pot fi susținute conjuctural. Dimpotrivă, acestea trebuie să fie permanente și asumate de toți factorii decizionali. Pentru că am făcut referire la o schimbare profundă în bine, despre asta sunt și alegerile parlamentare din decembrie. Un pas a fost deja făcut, rezultatele alegerilor locale de duminică au arătat că cetățenii vor administrații eficiente. În decembrie, trebuie să continuăm acest drum”, a spus Iohannis.

Iohannis consideră că PSD are o majoritate nocivă în Parlament

Despre alegerile locale care au avut loc, duminică, Iohannis a spus că este „inadmisibil ca în anul 2020 să avem discuții aprinse despre fraudarea votului”.

Pentru dezvoltarea României, majoritatea nocivă din Parlament cu încercări de a dinamita inclusiv economia poate fi sancționată doar prin vot. Este inadmisibil ca în anul 2020 să avem discuții aprinse despre fraudarea votului.

Este inadmisibil ca practici folosite în trecut să fie folosite de cei care nu înțeleg că minciuna nu mai este tolerată de români. Alegerile parlamentare sunt cele care trimit în istorie acest mod nociv de a face politică.

author avatar
Eli Dan Davidescu
138 afisari

4 COMENTARII

  1. Si de minte, nu de slugi, amenințate si șantajate, dupa obiceiul lui Petrov cel „sincer”

  2. Avem nevoie de slugi magistrați fara coloana vertebrală ce se târăsc si imi pupa pantofii, sa părăsească oameni si judecători integri. Cam asta inteleg ca ne spune boul prim al tării. Are nevoie de slugile ce vor nenoroci orice ființa ce respira fara sa ceara voie, orice afacerist roman, ce nu isi vinde business-ul unei multinaționale, orice patriot ce isi iubeste țara. Într-un cuvant, nu vrea o justiție independenta cu o lege a răspunderii magistraților, vrea justiția lui, in care magistrații ce raspund la comenzi nu vor suporta nici o consecință

  3. Jos labele politicienilor asa cum ai făcut referendum de pe justiție ca e treaba de cine cunoaște nu de politruci,!!
    !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger