AcasăJUSTIȚIEPredoiu s-a spălat pe mâini în cazul fetei de 17 ani incendiate....

Predoiu s-a spălat pe mâini în cazul fetei de 17 ani incendiate. Decizie șocantă a ministrului Justiției!

Cazul șocant al fetei de 17 ani din Mehedinți incendiată de un bărbat eliberat din penitenciar, deși avea la activ cinci acuzații de crimă, continuă să suscute atenția opiniei publice.

La câteva zile de când tânăra care a fost dusă în stare gravă la spitalul Grigore Alexandrescu din București, cu arsuri pe aproape tot corpul, oamenii care au aflat de nenorocirea care s-a abătut asupra ei continuă să se întrebe cum de a fost posibil ca bărbatul de 45 de ani să fie eliberat condiționat, în 2019, deși avea o condamnare considerabilă.

Mai nou, Ministerul Justiției a transmis că liberalul aflat în fruntea MJ a trecut la demiteri, în acest caz. În sensul în care Cătălin Predoiu i-a lăsat fără funcții pe directorul și, respectiv directorul adjunct al Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin.

Totul, anunță instituția într-un scurt comunicat, „în urma evaluării procesului-verbal nr.20020/169 din 28.03.2019 emis de Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin privind deținutul Ion Turnagiu.”

Se cer și controale, la nivelul Inspecției Judiciare

Mai mult, Predoiu vrea ca Inspecția Judiciară (IJ) să facă facă verificări referitor la felul în care au fost respectate prevederile legale care reglementează liberarea condiționată a lui Turnagiu.

În acest sens, Predoiu s-a adresat Consiliului Superior al Magistraturii.
Totodată, ministrul cere CSM-ului să ca IJ-ul să facă „un control tematic privind modul de respectare a acelorași dispoziții legale, la nivel național, având în vedere că această problemă a devenit recurentă și s-a manifestat din plin și în cazul legii privind recursul compensatoriu, cu consecințe grave asupra siguranței cetățeanului”.

Bărbatul acuzat că a intrat peste fată în casă și a stropit-o cu o substanță inflamabilă, înainte de a-i da fost a fost arestat. Tânăra a fost ajutată de fratele ei, care a stins focul cu apă și a cerut ajutor pentru ca fata să ajungă cât mai rapid în grija medicilor.