AcasăJUSTIȚIE"Portocala" se dezumflă! Vlad Cosma a atacat la ICCJ achitarea lui Mircea...

„Portocala” se dezumflă! Vlad Cosma a atacat la ICCJ achitarea lui Mircea Negulescu

"Portocala" se dezumflă! Vlad Cosma a atacat la ICCJ achitarea lui Mircea Negulescu

Fostul procuror Mircea Negulescu a fost achitat luni de un complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) într-un dosar în care a fost reclamat de fostul deputat Vlad Cosma pentru cercetare abuzivă.

„Portocală” a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunilor de cercetare abuzivă, influenţarea declaraţiilor martorilor şi participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigării în formă continuată.

Vlad Cosma a atacat la ICCJ

Vlad Cosma a atacat la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) soluția privind achitarea în prima instanță a lui Mircea Negulescu.

Şi-a bazat acțiunea prin care solicita revizuirea sentinței pe probe și mărturii ale celor pe care procurorul Mircea Negulescu i-ar fi constrâns să mintă în declarații, dar și pe un desfășurător al evenimentelor, care ar demonstra că faptele de care Mircea Negulescu l-a acuzat nu aveau cum să se petreacă în realitate.

Am declarat apel împotriva soluției și voi continua demersul de a demonstra absolut toate infracțiunile săvârșite de Mircea Negulescu. Există sute de declarații și plângeri împotriva acestuia, pe care le voi prezenta instanței de judecată”, a precizat fostul deputat.

Cosma crede că Negulescu e obsedat de „trofee”

Mircea Negulescu a fost trimis în judecată în iunie 2020, dosarul fiind instrumentat de Adina Florea, fost procuror la Secţia Specială. El era acuzat că, pe vremea când activa ca procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, a „fabricat” probe şi a obligat patru persoane, printre care şi afaceristul Răzvan Alexe, să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase.

Conform lui Vlad Cosma, ex-procurorul Negulescu ar fi ”obsedat de trofee” și face ”eforturi disperate” pentru a nu ajunge în arest.

Mircea Negulescu a făcut plângeri pe numele tuturor celor care îl anchetează, inclusiv altor procurori de la Parchetul General, din 2017 și până în prezent. Așa «a operat» întotdeauna acest personaj obsedat de trofee”, a mai declarat fostul deputat Vlad Cosma.

author avatar
Andrei Ștefan
722 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger