AcasăJUSTIȚIEPinalti a "fentat" puşcăria: cum să fii condamnat la 4 ani și...

Pinalti a „fentat” puşcăria: cum să fii condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare, dar să stai numai câteva zile după gratii!

gheorghe stefanPinalti a "fentat" puşcăria: cum să fii condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare, dar să stai numai câteva zile după gratii!

Gheorghe Ștefan a fost eliberat din închisoare după mai puțin de două luni, în urma admiterii cererii sale de eliberare condiționată. Pe 14 septembrie 2021, după nenumărate amânări, „Pinalti” a primit sentinţa definitivă şi irevocabilă de condamnare în dosarul Giga TV.

Pedeapsa a fost mai mare decât la prima instanță, care-l condamnase pe fostul primar din Piatra Neamț la doar 3 ani și 9 luni de închisoare.

Pinalti, eliberat după nici 2 luni

Gheorghe Ştefan (68 ani) a executat doar câteva zile din sentința de 4 ani şi 6 luni de închisoare primită pe 14 septembrie anul acesta. El a fost eliberat recent din penitenciarul Târgu Mureș.

În temeiul art. 587 Cod de procedură penală, admite cererile de liberare condiţionată formulate de persoana condamnată S.G., deţinut în Penitenciarul Târgu Mureş în executarea pedepsei de 4 ani şi 6 luni închisoare, aplicată prin sentinţa (…) Tribunalului Bucureşti (…), modificată şi definitivă prin decizia (…) Curţii de Apel Bucureşti. Raportat la art. 60 alin. 2, alin. 6 Cod penal din 1969, cu aplicarea art. 5 Cod penal, dispune liberarea condiţionata a persoanei condamnate de sub puterea mandatului de executare a pedepsei”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Mureş.

Magistrații i-au pus în vedere lui Gheorghe Ştefan că săvârşirea oricărei infracţiuni în termenul de definitivare a libărării conditionate poate duce la revocarea măsurii şi la executarea restului de pedeapsă.

Istoricul dosarului Giga TV

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, lături de „Pinalti”, și pe fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, care a primit o pedeapsă de 3 ani de detenție, și fosta şefă a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, care are de executat 4 ani şi 4 luni de pușcărie. Narcisa Iorga, tot de la CNA, a fost singura care a primit pedeapsă cu suspendare, anume de 3 ani.

Procurorii i-au acuzat pe cei patru că, în 2013, la propunerea Laurei Georgescu, CNA a decis retragerea licenţei audiovizuale a postului Giga TV pentru că nu a difuzat programe pentru mai mult de 96 de ore. Dar după această decizie, Narcisa Iorga l-ar fi învățat pe Gheorghe Ştefan să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul celorlalţi membri ai CNA la judecarea contestaţiei depuse de Giga TV.

author avatar
Andrei Ștefan