AcasăJUSTIȚIEPERICOL pentru penalii României: Klaus Iohannis le CONFISCĂ averile!

PERICOL pentru penalii României: Klaus Iohannis le CONFISCĂ averile!

Klaus IohannisPERICOL pentru penalii României: Klaus Iohannis le CONFISCĂ averile!

Necazuri şi mai mari acum pentru penalii României. Dacă anii de puşcărie n-ar fi o problemă pentru ei, confiscarea averilor ar reprezenta o lovitură de baros.

Legea privind confiscarea extinsă a averilor dobândite ilicit a fost promulgată luni de președintele Klaus Iohannis. Actul normativ, care a zăcut 3 ani în Parlament, prevede că poate fi confiscată averea nejustificată a unei persoane condamnate la minimum 4 ani de închisoare.

Cum sună actul normativ?

Art.I.- La articolul 112 1 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.510 din 24 iulie 2009, cu modificările şi completările ulterioare, alineatele (1) şi (2) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

„(1) Sunt supuse confiscării şi alte bunuri decât cele prevăzute la art. 112, când faţă de o persoană se dispune condamnarea pentru o faptă susceptibilă să îi procure un folos material şi pentru care pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de 4 ani sau mai mare, instanţa îşi formează convingerea că bunurile respective provin din activităţi infracţionale. Convingerea instanţei se poate baza inclusiv pe disproporţia dintre veniturile licite şi averea persoanei„, conform legii promulgate de şeful statului.

Infractorii neamului rămân fără banii şi bunurile dobândite în ultimii 5 ani

De asemenea, „Confiscarea extinsă se dispune asupra bunurilor dobândite de persoana condamnată într-o perioadă de 5 ani înainte şi, dacă este cazul, după momentul săvârşirii infracţiunii, până la data emiterii actului de sesizare a instanţei. Confiscarea extinsă poate fi dispusă şi asupra bunurilor transferate către terţi, dacă aceştia ştiau sau ar fi trebuit să ştie că scopul transferului a fost evitarea confiscării”.

În cazul bunurilor care pot face obiectul confiscării speciale sau al confiscării extinse, luarea de către procuror a măsurilor asigurătorii pentru a evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a acestor bunuri este obligatorie, mai prevede proiectul de lege adoptat marţi de către deputaţi.

Legea a fost iniţiată de Ana Birchall în 2017

Proiectul de lege cunoscut sub denumirea de „confiscarea extinsă a averilor ilicite” a fost inițiat de ministrul Justiției Ana Birchall în 2017 și a fost blocat în Comisia Juridică de către PSD pe vremea când era condus de Liviu Dragnea. Modificările propuse transpun în legislația internă prevederi din Directiva 2014/42/UE care vizează îngheţarea şi confiscarea instrumentelor şi produselor infracţiunilor săvârşite în Uniunea Europeană.

UE ne obligă, practic, să avem această Lege

Directiva europeană privind confiscarea extinsă a bunurilor obținute din infracțiuni a fost adoptată în 2014, iar România trebuia să o transpună în legislația națională până în 2015. Iar astăzi, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul penal în vederea transpunerii unor directive ale Uniunii Europene, transmite Administraţia Prezidenţială.

author avatar
Andrei Ștefan
863 afisari

6 COMENTARII

    • Toate casele alea șase..? ale lu sassu? NU….Unii sint mai egali decît alții în fața legii conform utopiei sf a lui Orwell ,,1984”..

  1. Andrei Stefan , iar esti pe aratura , IOHANNIS NU CONFISCA NIMIC , LEGEA FACE ASTA , IOHANNIS A PROMULGAT O LEGE VOTATA DE PARLAMENTUL ROMANIEI . PUNCT .

  2. Pai atunci Cocotatul sa dea un exemplu de patriotism si sa ceara organelor in drept sa-i confiste daca nu casele dobandite prin „munca depusa la meditatii „, in mod obligatoriu cei 360.000 de Euro pe care I-a furat cu acte false pe chirii necuvenite.Da ba banii statului inapoi,ca sa fie ” bani pt. pensii si alocatiile copiilor,sa aiba Tara bani „.

  3. Pai atunci Cocotatul sa dea un exemplu de patriotism si sa ceara organelor in drept sa-i confiste daca nu casele dobandite prin „munca depusa la meditatii „, in mod obligatoriu cei 360.000 de Euro pe care I-a furat cu acte false pe chirii necuvenite.Da ba banii statului inapoi,ca sa fie ” bani pt. pensii si alocatiile copiilor,sa aiba Tara bani „.

  4. Numai pe ultimii cinci ani? Fâs. Păi, Băsescu a făcut miliarde de mai de mult. Și, ca el, atâția alții. Praf în ochi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger