AcasăJUSTIȚIEPercheziții la Primăria Sectorului 5! Dosar cu acuzații grele. Ce vor să...

Percheziții la Primăria Sectorului 5! Dosar cu acuzații grele. Ce vor să afle anchetatorii

Percheziții la Primăria Sectorului 5! Dosar cu acuzații grele. Ce vor să afle anchetatorii (sursa foto: Facebook/Primaria Sectorului 5)

Polițiștii Capitalei au ieșit, marți, pe teren, pentru a face percheziții la mai multe adrese din București și din județele limitrofe – Ilfov și Ialomița. În tot acest context, s-a confirmat faptul că s-au făcut percheziții și la Primăria Sectorului 5.

În vizorul anchetatorilor a ajuns o organizație nonguvernamentală (ONG), despre care polițiștii spun că ar fi beneficiat sistematic, în 2020, de fonduri publice locale, ale unei autorități locale.

În cazul de față, oamenii legii au ieșit pe teren și pentru a ridica o serie de documente ce urmează a fi analizate.

Ce a anunțat Poliția

În primă fază, Poliția Capitalei a transmis, într-un comunicat de presă, că marți, 24 mai, polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în aplicare nu mai puțin de șapte mandate de percheziție domiciliară, în București și județele Ilfov și Ialomița.

„Totodată, au fost puse în aplicare și ordonanțe de ridicare a unor înscrisuri, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de abuz în serviciu, delapidare și evaziune fiscală.

În fapt, din datele și probele administrate în cauză, a rezultat bănuiala rezonabilă că o organizație nonguvernamentală ar fi beneficiat sistematic, în anul 2020, de fonduri publice locale, ale unei autorități locale, în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei, pe care le-ar fi cheltuit pentru a achiziționa, în mod direct, la prețuri supraevaluate, mai multe bunuri și servicii”, s-a mai anunțat în același comunicat.

Claudiu Ceti: „Acest ONG a fost finanțat prin patru hotărâri de consiliul local inițiate de fostul primar, Daniel Florea”

Pe de altă parte, un oficial al Primăriei Sectorului 5 a făcut o serie de precizări cu privire la acțiunea derulată de către reprezentanții legii la această instituție. Așa s-au aflat detalii cu privire la ONG-ul respectiv. În discuție a apărut numele fostului primar al Sectorului 5, Daniel Florea, predecesorul lui Cristian Popescu Piedone în fotoliul de edil.

”În momentul de față procurorii serviciului de investigare a criminalității economice din cadrul Poliției Capitalei ridică documente în ceea ce vizează un dosar in rem pentru infracțiunile de abuz în serviciu, delapidare și evaziune fiscală cu privire la finanțarea unui ONG care nu era de utilitate publică, deci nu avea voie să primească bani de la bugetul local direct.

Acest ONG a fost finanțat prin patru hotărâri de consiliul local inițiate de fostul primar, Daniel Florea, în valoare de 27 de milioane de lei, 270 de miliarde de lei vechi.

Mai mult decât atât se ridică documente și vizavi de contractele care au existat în acest ONG reglementat prin Ordonanța de Guvern 26/2000, care nu este de utilitate publică, care a avut contracte cu fel și fel de firme, a cumpărat legume și fructe de 14 milioane, a vidanjat scări de blocuri, a făcut tot felul de investiții care nu au putut fi identificate”, a declarat Claudiu Ceti, șef cabinet primar la Primăria Sectorului 5, într-o intervenție telefonică la Antena3.

Oficialul a mai făcut și alte precizări pe acest subiect. „Acest ONG funcționa ca un fel de paravan cu privire la furnizarea de bani către diverse firme și mai mult decât atât achiziția de bunuri care nu au putut fi identificate. Obiectul de activitate era dezvoltarea sectorului 5 care, așa cum am observat și noi, a rămas în așteptare”, a mai afirmat Ceti.

author avatar
Andrei Coman
419 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger