AcasăJUSTIȚIEPercheziții la falsificatori de certificate Covid. Angajații unei primării, săltați de mascați...

Percheziții la falsificatori de certificate Covid. Angajații unei primării, săltați de mascați – VIDEO

certificatPercheziții la falsificatori de certificate Covid. Angajații unei primării, săltați de mascați - VIDEO

Acțiune de amploare a polițiștilor într-un dosar penal privind eliberarea de adeverințe și certificate de vaccinare false. Acțiunea se derulează în 3 județe, Mehedinți, Dolj și Caraș-Severin.

Potrivit anchetatorilor, 66 de persoane vor fi aduse, miercuri, la audieri în această anchetă. Personajele principale sunt 2 angajați ai primăriei din Drobeta Turnu-Severin. Unul dintre ei a lucrat într-un centru de vaccinare, acolo unde se întorcea după programul de lucru și falsifica documentele.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Mehedinți efectuează, miercuri dimineață, 22 septembrie, 64 de percheziții domiciliare, în județele Mehedinți, Dolj și Caraș- Severin, la persoane bănuite de fals. Acestea ar fi emis aproape 100 de documente false.

Dosar de falsificare de certificate de vaccinare

Acțiunea se derulează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic și uz de fals.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 15 mai – 25 iunie a.c., doi bărbați, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, angajați ai unei instituții publice, ar fi accesat, fără drept, o aplicație informatică și ar fi modificat datele acesteia, prin suprascrierea documentelor de identificare ale unor persoane vaccinate împotriva Covid-19.

Astfel, pentru 96 de persoane, ar fi fost generate adeverințe de vaccinare false, care atestă, în mod nereal, că au fost imunizate împotriva Covid-19.

author avatar
Andreea Vlad
291 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger