AcasăJUSTIȚIEPercheziții în Capitală. Acuzații privind un „tun” de milioane de euro -...

Percheziții în Capitală. Acuzații privind un „tun” de milioane de euro – VIDEO

Percheziții în Capitală, miercuri dimineață

Acțiune de amploare a polițiștilor, începută miercuri dimineață, într-un dosar cu un prejudiciu considerabil adus bugetului statului.

Având mandate în acest sens, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice de la IGPR au făcut 12 percheziții domiciliare, în Capitală și județele Dâmbovița și Argeș, în cadrul unui dosar penal vizând presupuse nereguli în domeniul serviciilor de protecție și pază.

Au fost avute în vedere domiciliile unor persoane și punctele de lucru ale unei societăți comerciale vizate de suspiciuni de evaziune fiscală în formă continuată. În cauză urmează să se facă și audieri, în acest sens urmând să fie emise cinci mandate de aducere, pe numele a tot atâtor persoane de la care polițiștii urmează să afle explicații.

Potrivit informațiilor făcute publice de IGPR, ”din materialul probator administrat, până în prezent, au rezultat indicii că, în perioada 2014 – 2019, o societate comercială, care executa activități de protecție și gardă, ar fi încheiat, cu o serie de companii și firme, contracte având ca obiect prestarea de servicii de pază, încasând de la aceşti clienţi peste 95.200.000 de lei (aproximativ 20.000.000 de euro)”.

Totodată, s-a mai anunțat faptul că ”în scopul sustragerii de la plata obligațiilor către stat, administratorii de fapt și de drept, respectiv directorul economic, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societății și ar fi declarat la organele fiscale achiziții de la 83 de societăți comerciale, care nu ar avea la bază operațiuni reale”.

Din câte au mai transmis reprezentanții Poliției Române, prejudiciul cauzat statului în acest dosar ar depăși 18.500.000 de lei (peste 4.000.000 de euro), reprezentând impozit pe profit în sumă totală de peste 8.400.000 de lei și T.V.A. în sumă de peste 10.100.000 de lei.