AcasăJUSTIȚIEPercheziții DNA la Ministerul Finanțelor, privind achiziția de vaccinuri anti-Covid

Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor, privind achiziția de vaccinuri anti-Covid

dnaPercheziții DNA la Ministerul Finanțelor, privind achiziția de vaccinuri anti-Covid

Direcția Națională Anticorupție a deschis o anchetă in rem privind achizițiile de vaccinuri. Procurorii anticorupție anchetează anchetează modul în care România a cumpărat dozele de vaccin anti-COVID, de la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent.

Urmărirea penală se face pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in rem. În acest sens, DNA solicită Ministerului de Finanțe să pună la dispoziție toate memorandumurile aprobate privind contactele de furnizare vaccin şi toată documentația care a stat la baza lor.

Mai exact, Ministerul de Finanțe a primit pe data de 18 noiembrie solicitare de la DNA pentru a pune la dispoziție până pe data de 23 noiembrie, adică astăzi, toate memorandumurile aprobate privind contractele de furnizare vaccin şi toate documentația care a stat la baza lor.

Plus întreaga corespondența dintre Ministerul de Finanțe cu ministerul Sănătății şi secretariatul general al Guvernului. Potrivit DNA, e un dosar în care se fac cercetări.

Autoritățile, acuzate că au cumpărat degeaba 1 milion de vaccinuri

După ce DNA a anunțat deschiderea dosarului penal, președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a explicat că modalitatea de achiziție a vaccinurilor anti-COVID-19 în țara noastră se supune aceleiași proceduri întocmită și elaborată de Comisia Europeană.

„Noi am recepționat până în acest moment aproximativ 18,5 milioane de doze din cele patru tipuri de vaccin și mai avem în stoc aproximativ 3,7 milioane de doze. Au fost administrate peste 9,95 milioane de doze, restul până la 14,7 milioane au fost fie donate, fie revândute”, a reacționat Valeriu Gheorghiță după ce s-a deschis ancheta.

La rândul său, premierul interimar Florin Cîțu dezmințea asocierea sa cu ancheta DNA privind achizițiile de vaccinuri. „Ceea ce mi se pare mizerabil și revoltător este să asociezi persoana mea cu aceste dosare de la DNA. Este vorba doar despre faptă. Nu are nicio legătură cu persoana. N-am nicio informație despre aceste dosare. Trebuie să remarc coincidența apariției acestor informații cu câteva zile înainte de Congresul PNL. Înțeleg frustrarea unora, că se țin de funcții…”, a mai afirmat Cîțu, în luna septembrie.

author avatar
Andreea Vlad
471 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger