AcasăJUSTIȚIEOmul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky s-ar fi predat în Italia! Când...

Omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky s-ar fi predat în Italia! Când va fi extrădat prietenul lui Radu Mazăre

Sorin Gabriel StrutinskyOmul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky s-ar fi predat în Italia! Când va fi extrădat prietenul lui Radu Mazăre

Sorin Gabriel Strutinsky, condamnat definitiv la Constanța la o pedeapsă de zece ani și opt luni de închisoare, ar fi fost depistat în Italia. Acesta s-ar fi predat autorităților italiene încă din luna martie.

Omul de afaceri se află în stare de arest la domiciliu în vederea judecării cererii de extrădare. Cererea de extrădare se află pe rolul Tribunalului Bologna. Primul termen a fost stabilit pentru sfârșitul lunii mai, conform avocatului său.

Strutinsky s-ar fi predat de bunăvoie

S-a predat de bunăvoie autorităților din Italia. În data de 23.03.2021 și a fost plasat în arest la domiciliu până la soluționarea cererii de extrădare„, a spus avocatul său presei locale din Constanţa.

Omul de afaceri Gabriel Sorin Strutinsky, condamnat de Tribunalul Constanta la data de 06.07.2020 pentru trafic de influență, Fals în inscrisuri sub semnatura private și spălare de bani la o pedeapsă cu inchisoarea de 10 ani și 8 luni, s-a predat pe 16.02.2021 la sediul Squadrei Mobile din Chestura de Poliție din Bologna din Italia.

Cine este Sorin Gabriel Strutinsky?

Sorin Strutinsky, partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, a fost condamnat, pe 6 iulie 2020, definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență, fals în înscrisuri, instigare la spălare de bani, a fost dat imediat în urmărire națională de poliție, pentru că nu a fost găsit la domiciliu.

Sentinţa dată de magistrații Curţii de Apel Constanţa a majorat sentinţa Tribunalului Constanţa dată în prima instanţă, respectiv de 7,4 ani de închisoare. Strutinsky a fost trimis în judecată pentru aceste infracțiuni în martie 2015.

author avatar
Andrei Ștefan