AcasăJUSTIȚIEOmul de afaceri Dragoș Săvulescu şi-a aflat pedeapsa definitivă în dosarul terenurilor...

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu şi-a aflat pedeapsa definitivă în dosarul terenurilor din Constanţa

dragos-savulescuOmul de afaceri Dragoș Săvulescu şi-a aflat pedeapsa definitivă în dosarul terenurilor din Constanţa

Dragoș Săvulescu, printre altele, fost acţionar la Dinamo, condamnat în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia și fugit în Italia pentru a scăpa de închisoare, rămâne cu pedeapsa de 5 ani și jumătate de închisoare, iar decizia este definitivă.

Hotărârea a fost pronunțată vineri de instanța supremă, care a respins contestaţia la executare formulată de fostul finanţator al clubului Dinamo, care ceruse să îi fie anulată condamnarea de 5 ani şi jumătate închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia.

Italienii nu vor să-l extrădeze pe Săvulescu

Săvulescu a fugit din România înainte ca instanţă să îl condamne definitiv şi s-a stabilit în Italia, unde Curtea de Apel din Napoli a respins cererea României de extrădare.

Mai mult, judecătorii italieni i-au transformat cei cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare în doi ani şi cinci luni, dar cu suspendare pe teritoriul Italiei.

Autoritățile italiene (Curtea de Apel Napoli) au respins executarea mandatului european de arestare, au recunoscut sentința emisă de instanța română și au dispus executarea pedepsei în Italia. Totodată, instanța italiană a dispus suspendarea executării pedepsei.

Nu există motive să se impună persoanei urmărite ispăşirea pedepsei în România, din moment ce executarea acestei pedepse în Italia, după recunoaşterea sentinţei străine, este mai conformă cu cerinţa resocializării sale efective, deoarece în Italia va fi mult mai aproape de prietenii săi şi de interesele sale şi va putea trăi experienţa închisorii ca pe un moment de creştere a conştientizării valorii negative a faptelor comise mai degrabă decât ca pe un moment de aspră pedepsire ispăşită foarte departe de propriul context familial, social şi teritorial„, se arată în decizia Curţii de Apel din Napoli.

author avatar
Andrei Ștefan