AcasăJUSTIȚIEOlanda "ne trimite" criminalul acasă! Românul acuzat că a ucis fetiţa concubinei,...

Olanda „ne trimite” criminalul acasă! Românul acuzat că a ucis fetiţa concubinei, repatriat

politia-crima

Criminalul român, acuzat că a ucis-o pe fetiţa concubinei sale şi a ascuns-o sub canapea, va fi extrădat din Olanda în România. Astfel, Ilie Marcel Şerbuc va fi predat autorităților competente din România.

Decizia instanței din Olanda este definitivă.

Cum va fi repatriat criminalul?

Acum urmează procedura de predare a inculpatului, procedură gestionată de Poliția Română. Autoritățile române estimează că inculpatul va fi adus în țară până la finalul lunii august.

„Prin urmare, în cazul în care domnul [persoană reclamată] va fi transferat în România și plasat în arest într-o închisoare din România pentru a-și executa mandatul de arestare preventivă în timp ce în aşteptarea judecăţii, cel mai probabil va fi reţinut în ordinea închisorii Bucureşti-Rahova urmând a fi adus în fața judecătorului de fond la termenele de ședință stabilite de București organe judiciare (Tribunalul Bucureşti), pentru care s-a emis cerere de chemare în judecată pe numele său.

Având în vedere implementarea măsurilor cuprinse în Planul „2020-2025 Plan de acțiune elaborat în vederea executării hotărârii pilot în Rezmives și altele împotriva României, precum și a hotărârilor pronunțate în grupul de cauze [denumire] împotriva României”, și numărul deținuților deținuți în prezent în custodia”, se arată în motivarea instanţei.

Fată de 12 ani, găsită moartă în lada din pat

Tatăl biologic al fetiţei a reflamat dispariţia ei la Secţia 24 Poliţie Bucureşti, de acolo este îndrumat către Poliţia Capitalei. Proprietarul apartamentului a descoperit cadavrul fetiţei sub canapea.

Anchetatorii au recoltat probe ADN de la tatăl fetiţei şi de la bunica ei. Probele ADN au confirmat că trupul neînsufleţit găsit în canapea este al fetiţei de 12 ani.

Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru Marcel Ilie Șerbuc, pentru săvârşirea infracţiunii de omor. De asemenea, bărbatul a fost dat în urmărire prin Europol şi încadrat la categoria „periculos”.

author avatar
Andrei Ștefan