AcasăJUSTIȚIENume grele citate la instanță în dosarul partenerei fostului șef al DIPI,...

Nume grele citate la instanță în dosarul partenerei fostului șef al DIPI, Gelu Oltean

În contextul în care Tribunalul București urmează să reia, în această a doua zi a săptămânii, audierile în dosarul în care Vanessa Youness – iubita fostului șef al DIPI, Gelu Oltean, este acuzată de DNA de trafic de influență, s-a aflat că la termenul de marți au fost citați la instanță mai mulți martori cu nume sonore.

După cum se menționează pe portalul instanței, este vorba despre fostul premier Emil Boc, actualmente primar al Clujului, despre fostul ministru al Comunicațiilor, Valerian Vreme, dar și despre fostul jucător de tenis Dinu Pescariu și afaceristul Claudiu Florică, numele ultimilor doi fiind asociate de cei mai mulți români cu celebrul dosar Microsoft.

Procesul lui Youness urmează să se reia marți, după ce cauza a fost amânată, la termenul din martie, ca urmare a măsurilor luate în vederea limitării răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Acuzațiile DNA la adresa lui Youness

La finele lunii ianuarie a acestui an, DNA-ul anunța trimiterea în judecată a partenerei fostului șef al DIPI, sub acuzația de trafic de influență. Din informațiile făcute publice la acel moment, reieșea că procurorii au stabilit că „în perioada februarie – august 2011, inculpata Youness Amal Vanessa a pretins și ulterior a primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro, promițând că va interveni pe lângă un înalt demnitar în vederea aprobării unor documente ce priveau licențele IT pentru produse utilizate de către Ministerul Educației Naționale în școli”.

Și că „Documentația respectivă a fost aprobată la data de 06 iulie 2011, independent de presupusele demersuri ale inculpatei, menționate mai sus. Cu toate acestea, inculpata a primit banii pretinși, în două tranșe, printr-un intermediar, astfel: – suma de 720.621 euro a fost virată în contul unei societăți controlată de Youness Amal Vanessa, exact în ziua în care Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a primit confirmarea oficială a aprobării documentelor respective (14.07.2011), – restul sumei i-a fost înmânată inculpatei în numerar.” În cazul de față, mai multe bunuri aparținând lui Youness au fost puse sub sechestru asigurător. Este vorba, între altele, despre 4 terenuri și 6 apartamente.