AcasăJUSTIȚIENUCLEARA DNA: Dosarul „fratelui Câine”, trimis la Parchetul ÎCCJ! Acuzații de înșelăciune,...

NUCLEARA DNA: Dosarul „fratelui Câine”, trimis la Parchetul ÎCCJ! Acuzații de înșelăciune, fals în declarații și spălare de bani. Nicușor Dan, la un pas să fie demis!

Nicusor DanNUCLEARA DNA: Dosarul fratelui „Câine”, trimis la Parchetul ICCJ. Acuzații de înșelăciune, fals în declarații și spălare de bani. Nicușor Dan, la un pas să fie demis!

Avocatul Gheorghe Piperea aruncă bomba. Recunoscut pentru modul direct în care spune lucrurilor pe nume, cunoscutul apărător susține acum că dosarul de la DNA care îl privește pe Nicușor Dan va ajunge la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Edilul Capitalei este implicat într-o poveste ce-l vizează pe controversatul personaj „Câine”, un om de afaceri despre care presa a scris că, de fapt, face parte din lumea interlopă.

Cazul a „bubuit” în campania electorală pentru Primăria Capitalei, când mai multe înregistrări cu Nicușor Dan făcând trafic de influență l-au arătat pe candidatul de atunci al alianței PNL-USR PLUS punând presiune pentru ca prietenului său «Câine»” să nu-i fie demolat un imobil ridicat ilegal chiar în Orășelul Copiilor.

DNA a constatat oficial că există date și probe suficiente pentru acuzația de fals în declarații, exercitarea fără drept a avocaturii, spălare de bani și înșelăciune, trimițând dosarul nr.214/P/2020 la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, pentru continuarea cercetării penale, scrie Gheorghe Piperea într-o postare pe Facebook.

Gheorghe Piperea e sigur: Nicușor Dan – ori demisie de onoare, ori demis prin referendum!

Avocatul Gheorghe Piperea arată că, în situația prezentă, primarul general al Capitalei este obligat să își dea demisia. Or, în caz contrar, bucureștenii sunt îndreptățiți să îl demită prin referendum.

Gheorghe Piperea a făcut publice și extrase din ordonanța DNA. În documentul procurorilor anticorupție scrie că respectivele contracte au fost încheiate în mod fictiv, prin urmare „se va dispune dijungerea cauzei și declinare competenței de soluționae în favoare Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care-l va cerceta pe Nicușor Dan pentru infracțiunile de fals în declarații”.

Nicușor Dan, cercetat pentru exercitarea fără drept a unei profesii

Direcția Națională Anticorupție precizează că celelalte infracțiuni – exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și spălare de bani – nu sunt de competența DNA și vor fi trimise spre soluționate către aceeași instituție amintită mai sus.

Gheorghe Piperea mai prezintă extrase care descriu activitatea Asociației Salvați Bucureștiul din 2016, când Nicușor Dan a candidat la Primăria Capitalei. Prin ordonanța DNA s-a dispus predarea de către Asociația Salvați Bucureștiul a tuturor înscrisurilor cu privire la demersurile întreprinse la instanțe de judecată sau orice alte autorități publice de către Asociația Salvați Bucureștiul, în legătură cu mai multe persoane fizice și/sau a societăților comerciale în care acestea figurează, enumerate în ordonanță.

În răspunsul formulat, Asociația Salvați Bucureștiul a comunicat că a fost sesizată frecvent de diverși cetățeni care aveau diferite probleme urbanistice, iar soluționarea acestora nu a fost niciodată condiționată de oferirea de sume de bani sau alte favoruri, precizează DNA.

Nicușor Dan a garantat pentru un interlop

În campania electorală pentru PMB, Nicușor Dan a fost acuzat de legături cu diverși interlopi din București. În spațiul public au apărut o serie de înregistrări care îl arătau pe candidatul alianței PNL – USR PLUS vorbind cu un personaj cel puțin dubios.

Pe când urmărea să preia puterea în Primăria Capitalei, Nicușor Dan o acuza pe Gabriela Firea, fostul edil, că vrea să demoleze ilegal un restaurant din Parcul Orășelul Copiilor, deținut de un așa-zis om de afaceri pe nume Mihai Mitrache. În realitate, acest „om de afaceri” este nimeni altul decât „Câine”, despre care presa a scris că este un cunoscut interlop bucureștean. Nicușor Dan a intervenit făcând presiuni la diverși angajați ai Primăriei Sectorului 4 pentru „fratele «Câine»”.

Mihai Mitrache are un istoric lung în spate și a fost implicat în numeroase scandaluri uriașe. El  a construit ilegal un restaurant într-o zonă verde din Parcul Orășelul Copiilor. Deși în niciun moment nu a avut vreo autorizație, asta nu l-a împiedicat să-și facă acolo o ditamai vila, despre care susținea că, în realitate, ar fi o cârciumă. Nicușor Dan a sărit în apărarea lui „Câine” în momentul în care Primăria Sectorului 4 a decis să-i demoleze clădirea. Imobilul respectiv este „restaurantul” Medieval, pus la pământ de Primăria Sectorului 4 în luna mai a anului trecut.

author avatar
Andreea Vlad