AcasăJUSTIȚIENoul primar ales Piedone, pledoarie pe scările Curții de Apel: „Să lăsăm...

Noul primar ales Piedone, pledoarie pe scările Curții de Apel: „Să lăsăm justiția să-și spună cuvântul”

Cristian Popescu Piedone

Noul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, s-a prezentat, miercuri, la Curtea de Apel București, în primul apel din dosarul Colectiv, în care a fost condamnat în primă instanţă la opt ani şi 6 luni închisoare.

La primul termen din 18 septembrie, Cristian Popescu-Piedone nu s-a prezentat la proces, el aflându-se la acea dată în izolare. Pe 16 decembrie 2019, fostul edil al Sectorului 4 a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Cristian Popescu Piedone a făcut declarații la ieșirea din clădirea Curții de Apel. „Sunt voci care contestă alegerea dumneavoastră de a candida”, l-a abordat un jurnalist pe scările instituției. Piedone a răspuns: „Puneți această întrebare oamenilor care m-au votat. Am văzut în presă afirmații cum că locuitorii Sectorului 5 sunt proști și au votat cu burta. Ei nu merită așa ceva. Dreptul de a vota este un drept pe care toți îl avem. Să lăsăm justiția să-și spună cuvântul”.

„Vocea poporului își spune cuvântul”

„Cât despre alegători, cei care contestă și au contestat alegerile, le transmit un singur lucru: nu sunt împotriva acelor renumărări de voturi. Probabil că acele voturi anulate, care s-au regăsit la mine, o să-mi dea încă unul sau două-trei procente în plus. Eu n-am spus nimic. Dacă pierdeam, pierdeam. Vocea poporului își spune cuvântul. Dacă am câștigat, să întrebați oamenii și nu-i faceți proști, inculți și nu spuneți că oamenii nu știu ce fac”, a completat primarul ales al sectorului 5.

„În afară de dreptatea divină este dreptatea pe care orice politician și orice cetățean o dorește să o aibă. Am candidat și de astăzi începând, din respect pentru dumneavoastră, sunt ferm convins că dacă va-ți da microfoanele jos și ați deveni oameni, știți că peste 3.500 de primari ai României, la vremea respectivă, am semnat în baza unei legi. Am respectat legea și sunt condamnat. Ce s-a întâmplat după Colectiv? S-a schimbat legea?”, a mai spus el.

De ce a candidat din nou

Întrebat de ce a candidat din nou, deși în 2015 spunea că nu va mai candida, Piedone a răspuns că „în cei cinci ani de zile, în România, nu s-a schimbat absolut nimic”.

Legea trebuia schimbată. Nu în fața unui restaurant să scrie pe o pancartă: intri pe propria răspundere. Pe propria răspundere am eliberat și eu declarația agentului economic, în acel local – 80 de locuri la mese. Sunt nevinovat, oameni buni! De aceea am candidat și Dumnezeu mi-a ajutat să ies, cu cetățenii care mulți i-ați făcut proști. Sunt proști, da’ mulți, Măria voastră!”, a mai spus Cristian Popescu Piedone.

author avatar
Andreea Vlad
175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger