AcasăJUSTIȚIENou dosar penal pentru Victoraş Micula. Ce au găsit anchetatorii după percheziția...

Nou dosar penal pentru Victoraş Micula. Ce au găsit anchetatorii după percheziția la domiciliu

Victor MiculaNou dosar penal pentru Victoraş Micula. Ce au găsit anchetatorii după percheziția la domiciliu

Victor Micula, fiul magnatului Viorel Micula, a fost trimis în judecată după o cursă de maşini de pe străzile din Oradea. El este acuzat de săvârșirea a 31 de infracţiuni, dintre care 18 privind fapte de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Procurorii au descoperit că acesta a tras cu o mitralieră cu gloanțe, din amuzament, de pe un pod din Oradea. Inițial, Micula a declarat polițiștilor bihoreni că arma folosită ar fi fost o replică, de tip Airsoft, pe care ar fi predat-o, susținând că aceea este cea folosită pe podul din Oradea. În realitate, este vorba despre o pușcă letală semiautomată.

Micula trăgând cu o armă de asalt, pe un pod

Parchetul Oradea a făcut publice acuzaţiile pentru care l-au trimis în judecată, pentru a doua oară în câteva luni, pe milionarul orădean Victor Micula.

Potrivit rechizitoriului trimis în faţa instanţei luna trecută de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, ancheta în caz a început în primăvara anului 2019, după apariţia pe reţelele de socializare a unei înregistrări – sub titlul de „Mafioții din Oradea” – în care Victor Micula apare participând la o cursă ilegală de maşini pe străzile Oradiei, alături de mai mulţi tineri, făcând drifturi prin intersecţii, gonind cu 220 km/h pe centura oraşului, iar Micula trăgând cu o armă de asalt, pe un pod.

Micula a minţit cu privire la episodul cursei de maşini. Milionarul s-a „jucat” în acea noapte cu o puşcă letală semiautomată, „marca UM Sadu (WUM), de calibrul 7,62×39 mm”. Arma îi aparţinea unui vânător, faţă de care cercetările continuă într-un dosar separat, scrie Adevarul.

Rechizitoriul mai dezvăluie că, în perioada 30 aprilie-29 mai 2019, Micula jr a cheltuit aproape 40.000 euro pe 10 arme de vânătoare şi sute de cartuşe letale.

author avatar
Andreea Vlad
521 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger