AcasăJUSTIȚIESurpriză: Gheorghe Nichita a ieşit din puşcărie, deşi fusese condamnat la 5...

Surpriză: Gheorghe Nichita a ieşit din puşcărie, deşi fusese condamnat la 5 ani de închisoare!

Gheorghe-NichitaSurpriză: Gheorghe Nichita a ieşit din puşcărie, deşi fusese condamnat la 5 ani de închisoare!

Fostul primar al Iaşiului, Gheorghe Nichita, care executa o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru corupţie, a fost pus în libertate marţi, în baza unei sentinţe a Tribunalului Botoşani. El mai are o condamnare în alt dosar, dar nu este definitivă.

Magistraţii Tribunalului Botoşani au respins acţiunea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, care au contestat decizia din 30 iulie a Judecătoriei Botoşani de punere în libertate a lui Nichita.

Cum a motivat Instanţa?

Respinge ca nefondată contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, împotriva sentinţei penale nr. 714 din 30 iulie 2021, pronunţată în dosarul nr. 6328/193/2021 al Judecătoriei Botoşani. Cheltuielile judiciare din contestaţie rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 19 octombrie 2021″, se arată în decizia instanţei botoşănene, potrivit portalului instanţelor de judecată, portal.just.ro.

Reamintim, fostul primar al Iaşiului a ajuns în penitenciar pe 5 august 2020. Pe 29 septembrie 2020 magistraţii Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe fostul primar la cinci ani şi două luni de închisoare într-un alt dosar, însă sentinţa nu este definitivă.

author avatar
Andrei Ștefan