AcasăJUSTIȚIEMotivul pentru care Dănuţ Lupu merge la închisoare, după ce a fost...

Motivul pentru care Dănuţ Lupu merge la închisoare, după ce a fost prins fără permis, la volan, dar n-a cauzat un accident

Dănuț Lupu, 56 ani, a fost condamnat definitiv la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare. Fostul jucător a fost condamnat inițial pe 16 februarie la 7 luni și 10 zile de închisoare, cu executare, pentru că a condus fără permis valabil.

Lupu a făcut apel, dar a pierdut recursul.

De ce face Lupu închisoare?

Imediat după aflarea verdictului, au apărut comentarii, inclusiv din partea unor oameni importanţi din fotbal, care reclamau duritatea pedepsei primite de Dănuţ Lupu, în condiţiile în care au existat cazuri de şoferi care au produs accidente soldate cu victime şi au scăpat de închisoare.

De ce face Dănuţ Lupu închisoare? Pentru că este recidivist. Astfel, judecătorii au fost nevoiţi să-i aplice o pedeapsă cu executare.

Istoricul începe în dimineaţa zile de 23 octombrie 2017, Dănuţ Lupu se deplasa de la Slănic Moldova spre casă la volanul unui autoturism BMW X5, fiind însoţit de un prieten. Când trece prin judeţul Vrancea, fostul fotbalist produce un accident auto pe DN2 E85, soldat cu pagube materiale.

Un echipaj de la Poliţia Rutieră soseşte la locul accidentului, îl legitimează pe şofer şi constată că avea permisul de conducere anulat încă din anul 2001.

Judecătoria Focşani îi dă o pedeapsă blândă: îl condamnă la 8 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, scăzută de Curtea de Apel Galaţi la 6 luni, tot cu amânare.

Peste numai o săptămână de la condamnarea primită la Curtea de Apel Galaţi, respectiv în data de 30 iulie 2020, Dănuţ Lupu este oprit de un echipaj de la Rutieră în judeţul Ilfov, în timp ce conducea un autoturism marca Volvo. Poliţiştii constată că are permisul de conducere suspendat, îi întocmesc dosar penal, iar fostul fotbalist este trimis pentru a doua oară în judecată.

Magistratul îl condamnă pe Dănuţ Lupu la o pedeapsă minimă de 4 luni închisoare, însă constată că fostul fotbalist are cazier judiciar şi, în baza unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din septembrie 2017, este nevoit să aplice pedepse cu executare atât pentru primul dosar, cât şi pentru al doilea, având în vedere că Dănuţ Lupu a încălcat legea în timpul termenului de supraveghere, conform Agerpres.

Decizia Curţii de Apel

Cod procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de către apelantul inculpat Lupu Dănuţ împotriva sentinţei penale nr. 79/16.02.2023, pronunţată de Judecătoria Cornetu în dosarul nr. 13016/1748/2022.

În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală obligă pe apelantul inculpat la plata sumei de 500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 2 octombrie 2023″, a fost decizia Curţii de Apel.

author avatar
Andrei Ștefan