AcasăJUSTIȚIEMircea Sandu, fostul șef al FRF, achitat în dosarul de la DNA

Mircea Sandu, fostul șef al FRF, achitat în dosarul de la DNA

Mircea Sandu

Despre fostul numărul 1 din cadrul Federației Române de Fotbal (FRF) s-a afat, joi, că a primit o veste bună din direcția instanței.

În sensul în care Tribunalul București a decis achitarea lui Mircea Sandu în dosarul în care reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au acuzat că ar fi luat o mită de peste 700.000 de lei de la o firmă de avocatură, conform gsp.ro.

O decizie similară, de achitare, au fost pronunțată de către magistrații TB și în cazul soției fostului șef al FRF, Elisabeta Sandu, acuzată de complicitate la luare de mită.

E de menționat faptul că hotărârea instanței nu este una definitivă.

În acest caz, DNA-ul transmisese, în iunie anul trecut, următoarele aspecte:

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

SANDU MIRCEA, la data faptelor președinte al Federației Române de Fotbal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită,

SANDU ELISABETA, soția primului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soției sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită, suma de 724.000 lei, de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăți de avocatură.
Banii respectivi au fost primiți de inculpat pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009.
În baza acestor contracte, în cursul anului 2011, societatea de avocatură a obținut de la Federația Română de Fotbal suma de 11.705.626 lei.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.”

author avatar
Andrei Coman