AcasăJUSTIȚIEMircea Sandu a primit verdictul de la Curtea de Apel Bucureşti, după...

Mircea Sandu a primit verdictul de la Curtea de Apel Bucureşti, după ce a fost acuzat de luare de mită și spălare de bani

mircea sanduMircea Sandu a primit verdictul de la Curtea de Apel Bucureşti, după ce a fost acuzat de luare de mită și spălare de bani

Luni, a fost o zi cu emoţii pentru Mircea Sandu, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. Acuzat, alături de soţia sa, de luare de mită și spălare de bani, el a fost achitat definitiv în acest dosar. La fel şi Elisabeta Sandu, soţia sa.

Cei doi fuseseră achitați și în primă instanță.

Care e istoricul dosarului?

În 2017, Mircea Sandu a fost audiat de DNA într-un dosar în care era acuzat de luare de mită și spălare de bani. Prin intermediul soției, Elisabeta, Nașu’ ar fi primit de la o firmă de avocatură suma de 724.000 de lei, circa 160.000 euro, pentru ca FRF să încheie două contracte de asistență juridică.

La rândul său, Elisabeta Sandu a fost cercetată pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani. Soţia lui Sandu a fost achitată la rândul ei pentru acuzaţia de complicitate. Temeiul pentru achitare este că fapta nu există.

Curtea a respins, luni, ca nefondate, apelurile declarate în dosar, inclusiv pe cel al DNA împotriva primei decizii din acest dosar, care a fost tot de achitare.

Mircea Sandu mai are şi alte dosare

Recent, Mircea Sandu a fost trimis în judecată de DIICOT într-un alt dosar în care este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani, în legătură cu un contract privind construcţia unui centru de fotbal în Buftea, prejudiciul fiind de 3,8 milioane lei.

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată şi ginerele lui Mircea Sandu, Ziv-Asher Tetelman.

În trecut, Mircea Sandu a fost implicat și în dosarul ce viza dezafilierea Universității Craiova, însă a fost achitați în acel caz, la fel cum s-a întâmplat și cu Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii. Atunci, cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu, dar au fost salvați de Curtea Constituțională.

author avatar
Andrei Ștefan