AcasăJUSTIȚIEMircea Rusu, rapsodul etno cu „Omul bun și pomul copt”, dar şi...

Mircea Rusu, rapsodul etno cu „Omul bun și pomul copt”, dar şi primar, condamnat la închisoare!

mircea rusuMircea Rusu, condamnat la închisoare! Câți ani va sta după gratii interpretul de muzică folk

Fostul primar al comunei mureșene Band, cântărețul Mircea Rusu (autor al hiturilor „Omul bun și pomul copt” și „Iarba verde de acasă”), care și-a schimbat numele în Rus, a fost condamnat pentru corupție la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare.

Sentința, pentru fapte comise în 2008, nu este definitivă.

Ar fi primit mită 400.000 lei

Mircea Rusu, rapsodul etno cu „Omul bun și pomul copt”, dar şi primar al comunei mureşene Band, a fost trimis în judecată de DNA în anul 2017, fiind acuzat că în cursul anului 2008 a primit mită peste 400.000 de lei (dintr-o promisiune de 800.000 de lei) pentru un contract de lucrări edilitare în valoare de peste opt milioane de lei.

În perioada iulie – 12 august 2008, inculpatul Rus Mircea (n.r. noul nume al cântărețului), în calitate de primar şi ordonator de credite al comunei Band, judeţul Mureş, la diferite intervale de timp, a acceptat de la inculpatul Trofin Iulian, director al unei societăţi comerciale, promisiunea remiterii cu titlu de mită a sumei de 800.000 lei, în scopul atribuirii şi derulării în bune condiţii a unui contract de execuţie lucrări în valoare de 8.379.088,51 lei către o altă societate comercială de la care inculpatul Trofin Iulian urma să subcontracteze lucrările respective.

La data 23 septembrie 2008, contractul de execuţie lucrări a fost atribuit societăţii agreate, iar ulterior, până la data de 14 august 2009, inculpatul Rus Mircea a primit de la inculpatul Trofin Iulian, cu titlu de mită, în mai multe tranşe, suma totală de 400.000 lei. Pentru a ascunde şi pentru a disimula adevărata provenienţă a sumei menţionate anterior, inculpatul Rus Mircea a încheiat cu inculpatul Trofin Iulian un înscris sub semnătură privată intitulat contract de împrumut”, au fost acuzațiile DNA.

Mai are o condamnare la activ

Mircea Rusu mai are la activ o pedeapsă de un an și patru luni de închisoare cu suspendare. De data asta, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare, fiind judecat după vechiul Cod Penal.

Instanţa reţine că fapta comisă de inculpat are un pericol social mediu. Referitor la circumstanţele personale ale inculpatului instanţa reţine că nu era la data faptelor cunoscut cu antecedente penale, este bine inserat social, are studii superioare.

Aşadar, inculpatul prezintă un risc de recidivă scăzut”, se arată în sentința Tribunalului Mureş. Decizia poate fi atacată cu apel.

author avatar
Andrei Ștefan
784 afisari

2 COMENTARII

  1. Eu as fi facut un contract pentru cantare la o sindrofie a denuntatorului. Oricum urlatorii in microfon, nu platesc nimic din ”donatii”.

  2. Inca o dovada de felul mizerabil in care ” fonctioneaza Justitea mea endependenta „.Dupa multimea de pedofili,violatori,batausi,criminali,proxeneti,traficanti,talhari,etc.,avem acum inca un hot mangaiat pe crstet de catre judecatori ” avocati „,tembeli,incompetenti sau direct interesati.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger