AcasăJUSTIȚIEMinistrul Marcel Vela face anchetă cu privire la traficul de țigări de...

Ministrul Marcel Vela face anchetă cu privire la traficul de țigări de la Piața Reșița, administrată de comisarul antidrog Constantin Negoiță – VIDEO

Cazul Pieței Reșița din Sectorul 4, despre care presa a tot scris că, sub coordonarea comisarului Constantin Negoiță, a devenit un veritabil rai al traficului de țigări de contrabandă, a ajuns în atenția ministrului de la „Interne”, Marcel Vela. Acesta a confirmat astăzi că știe de problemele din această piață și a dezvăluit că a început o anchetă în acest sens. 

Într-o discuție cu jurnaliștii, Marcel Vela a arătat faptul că oamenii din subordinea sa verifică posibile legături ale familiei comisarului Constantin Negoiță cu acte infracționale. „Am demarat o anchetă. Din primele informații pe care le am, într-adevăr cineva din familia unui polițist administrează acea piață și verificăm posibilele legături cu acte infracționale. Este o anchetă în acest sens în Piața Reșița”, a declarat Marcel Vela, ministrul de interne.

Reamintim că Piața Reșita este administrată de mai bine de 20 de ani chiar de un om al legii, comisarul de poliție Constantin Negoiță. Acesta, prin intermediul firmei soției sale, Georgeta Negoiță, închiriază spațiile pieței pe bani frumoși, deși legal, piața trebuia să revină în admnistrarea primăriei încă de acum un an, pentru că din anul 2019 contractul de concesiune a expirat. Practic autoritățile locale pierd în fiecare lună peste 10.000 de euro pentru că familia comisarului de poliție Constantin Negoiță refuză să respecte legea. Acest lucru se petrece chiar dacă există o sentință judecătorească în acest sens. Din această cauză, autoritățile locale nici nu pot să demareze lucrările de modernizare, lucrări necesare având în vedere că în această piața nu s-a investit nici un leu de mai bine de 20 de ani.

De-a lungul timpului, atât Poliția Locală a Sectorului 4, cât și Poliția Națională, au confiscat în nenumărate rânduri cantități impresionante de țigări din această piață. De altfel, după eradicarea acestui flagel din Piețele Sudului și Progresul, singurul loc din sectorul 4 unde se mai vând țigări netimbrate este Piața Reșița.

author avatar
Andrei Coman
356 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger