AcasăJUSTIȚIEMinistrul Justiției: ”Încep să cadă clanuri de interlopi”. Ce s-a aflat despre...

Ministrul Justiției: ”Încep să cadă clanuri de interlopi”. Ce s-a aflat despre colaborarea cu Ambasada SUA

Frontul instituțional ce a fost creat în ultimele luni, împotriva crimei organizate, începe să dea roade, susține liberalul aflat în fruntea Ministerului Justiției.

Ministrul Justiției a participat miercuri, alături de ambasadorul american la București, dar și de procurorul general Gabriela Scutea și asistentul adjunct al procurorului-șef al Statelor Unite, Bruce Swartz, la deschiderea webinar-ului „Aplicații pe surse deschise: convergența investigării infracțiunilor cu privire la proprietatea intelectuală, crima organizată, trafic de persoane și sisteme informatice”, eveniment organizat de Ambasada Statelor Unite la București.

Cătălin Predoiu a ales să pună accent pe programul derulat în ultima perioadă, în parteneriat cu înalta reprezentanță diplomatică a Statelor Unite în România, în vederea pregătirii oamenilor legii care lucrează cu spețe ce țin de crimă organizată, trafic de persoane și nu numai.

”Se va continua până la capăt”

„În lunile precedente, în colaborare cu Ambasada SUA, am desfășurat un program intens de pregătire a procurorilor, polițiștilor și altor categorii de experți în materia combaterii spălării banilor, crimei organizate, traficului de persoane, criminalității informatice, dar și a recuperării bunurilor provenite din infracțiuni și a asistenței victimelor traficului de persoane. Aș dori să mulțumesc tuturor participanților și instituțiilor care au cooperat în organizare, partenerilor noștri americani și să îmi exprim încrederea că acest program a contribuit efectiv la mai buna pregătire a procurorilor, polițiștilor și experților noștri, cu rezultate benefice în perspectivă pentru cetățeni.

Eficiența combaterii infracțiunilor stă în buna pregătire profesională și în cooperarea interinstituțională internă și internațională. Am creat pe parcursul lunilor precedente un front instituțional împotriva crimei organizate. Începe să dea rezultate. Încep să cadă clanuri de interlopi. Se va continua până la capăt. În materie de justiție, trebuie să ai răbdare, până când proceduri și operațiuni sunt duse până la capăt. E valabil în orice materie, în orice dosar, răbdare, până când procedurile ajung la final”, a declarat Predoiu, citat într-un comunicat transmis, joi, de Ministerul Justiției.

„În cuvântul său de deschidere, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Adrian Zuckerman, a declarat că Statele Unite sprijină, cu toate resursele disponibile, lupta Ministerului Justiției împotriva infracționalității și că Statele Unite și România „luptă umăr la umăr pentru combaterea crimei organizate și pentru a se asigura că infractorii nu vor scăpa de rigorile legii””, transmite MJ .

Întrevedere cu Zuckerman la MJ

E de menționat și faptul că, tot în cursul zilei de miercuri, Predoiu a avut o întrevedere cu Adrian Zuckerman, la sediul Ministerului Justiției, la finele căreia oficialul guvernamental a adus în discuție combaterea traficului de persoane și a crimei organizate.

„Ministerul Justiției își continuă demersurile pentru a coagula un front mai larg interinstituțional intern și extern de combatere a traficului de persoane și crimei organizate și de a capacita orice resurse instituționale și expertiză în acest domeniu. Suntem, de asemenea, interesați de soluțiile și modelele de digitalizare folosite deja în sistemele de justiție din SUA și alte democrații occidentale. Sectorul companiilor private, inclusiv cele românești, deține o importantă expertiză în acest domeniu și trebuie avut în vedere într-un parteneriat public-privat pentru digitalizarea Ministerului Justiției, dar și a instituțiilor subordonate, a Ministerului Public, dar și a serviciului public judiciar. Soluțiile digitale trebuie să fie integrate, pentru ca instituțiile să poată comunica și coopera digital fără bariere și blocaje”, a susținut Predoiu, citat pe site-ul ministerului pe care îl conduce.

sursa foto: Facebook/Cătălin Predoiu

275 afisari

2 COMENTARII

  1. Da de unde unu ameninta cu moartea procurori si fotoredactori din Italia. Zice ca le pune gheata pe inima.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger