AcasăJUSTIȚIEMinistrul Justiţiei, atacat cumplit de un lider UDMR: "Politruc, trompetă, portavoce"

Ministrul Justiţiei, atacat cumplit de un lider UDMR: „Politruc, trompetă, portavoce”

stelian_ionMinistrul Justiţiei, atacat cumplit de un lider UDMR: "Politruc, trompetă, portavoce"

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Botond Csoma, s-a dezlănţuit într-un atac incredibil la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion.

De ce? Pentru că Stelian Ion a spus că e „nefericită” soluția propusă de UDMR prin care coaliția parlamentară acceptă desființarea Secției speciale în schimbul prevederii ca magistrații să nu poată fi trimiși în judecată decât cu aviz de la CSM.

Am remarcat faptul că, din nefericire, domnul ministru Stelian Ion abordează subiectul justiției ca un politruc. Este inadmisibil ca acest subiect să fie politizat și să nu avem un dialog rațional, bazat pe argumente clare, care să expună situația reală.

Este de neacceptat ca ministrul Justiției să ridiculizeze o opinie exprimată de CSM, aceea prin care a dat un aviz negativ proiectului inițiat de dânsul și, în același timp, să ignore raportul Inspecției Judiciare, care semnalează niște probleme sistemice grave, care pot afecta independenta judecătorilor.

În mandatul trecut, în calitate de deputat, domnul ministru Stelian Ion, a fost un fel de portavoce care acționa potrivit unor sloganuri politicianiste.

Sper, însă, că de acum domnul Stelian Ion își va lua în serios atribuțiile de ministru al Justiției și nu va rămâne un fel de trompetă care acompaniază niște lozinci folosite în scopuri electorale„, a spus Botond Csoma.

Stelian Ion spusese că soluţia este nefericită

Ministrul Justiției, Stelian Ion, declarase că varianta de compromis la care s-a ajuns în Camera Deputaților în ce privește proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale este „o soluție nefericită”, care nu este „de laudă”, dar că în absența acestei soluții proiectul de desființareal SIIJ ar fi fost blocat.

Stelian Ion a mai spus că UDMR a dori în mod ferm garanții și s-a ajuns la varianta ca magistrații să nu poată fi trimiși în judecată decât cu avizul CSM.

author avatar
Andrei Ștefan