AcasăJUSTIȚIEMascații au descins în forță! Percheziții de amploare în spitalele Covid din...

Mascații au descins în forță! Percheziții de amploare în spitalele Covid din trei județe

perchezitiiMascații au descins în forță! Percheziții de amploare în spitalele Covid din trei județe

Procurorii DNA fac percheziții la mai multe instituții publice din trei județe. Există suspiciuni de corupție privind achizițiile pentru aparatură și consumabile pentru spitale COVID.

Percheziţiile se desfăşoară în 22 de locuri din judeţele Braşov, Iaşi şi Harghita. Sunt vizate domiciliile unor suspecţi, dar şi sediile unor instituţii publice despre care sursele susţin că ar fi spitale Covid din Braşov.

Surse apropiate anchetei susţin că este vorba despre spitale Covid din Braşov, Odorheiu Secuiesc și Iași. Potrivit informațiilor Digi24, procurorii anticorupție fac cercetări la spitalele de Boli Infecțioase și Neuropsihiatrie din municipiul Brașov.

Se fac cercetări într-un dosar de corupţie despre care aceleaşi surse spun că ar conţine infracţiuni comise în legătură cu achiziţiile de aparatură medicală.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada decembrie 2019 – prezent. În cursul zilei de 03 decembrie 2020, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 22 de locaţii situate pe raza judeţelor: Braşov, Harghita şi Iaşi, din care patru sunt instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”, se arată într-un comunicat DNA.

De asemenea, au loc percheziții și la Spitalul Municipal din Miercurea Ciuc și la domiciliul managerului.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi a Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

author avatar
Andreea Vlad