AcasăJUSTIȚIEMarian Vanghelie revine în sala de judecată. Procurorii DNA nu l-au uitat...

Marian Vanghelie revine în sala de judecată. Procurorii DNA nu l-au uitat pe fostul primar

Curtea de Apel București reia, marți, 8 februarie, judecarea apelurilor DNA și ale celor condamnați în dosarul în care fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie este judecat pentru fapte de mare corupție privind comisioane ilegale de zeci de milioane de euro încasate de acesta de la un om de afaceri.

Pentru acești bani fostul edil trebuia doar să își exercite atribuțiile prevăzute de fișa postului, conform anchetatorilor DNA. Apelurile sunt la al treilea termen de judecată, la ultimul termen instanța fiind nevoită să amâne pe fondul neîntrunirii completului de judecată.

Dumitru Marin și partenerul lui de afaceri, Victor Țene, sunt judecați pentru că nu ar fi plătit taxe către stat după ce au reabilitat termic zeci de blocuri în sectorul lui Vanghelie, prin firma Imob Lux Construct. Prejudiciul, doar în cazul lor, este de peste 3 milioane de lei.

Marian Vanghelie, condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare

Dumitru Marin a fost arestat în acest caz, în 2014. Apoi l-a denunțat pe Marian Vanghelie în dosarul de corupție în care edilul a primit la fond o pedeapsă de 11 ani și 8 luni de detenție efectivă. Marin a recunoscut că i-a dat mită fostului edil de la Sectorul 5 uriașa sumă de 30 de milioane de euro.

author avatar
Andreea Vlad
186 afisari

1 COMENTARIU

  1. Meci de cursa lungă, Hoții și Gardiștii copilariea tine mult și în loc de ,” somat ,, acum se striga ,,stomac,, .

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri