AcasăJUSTIȚIEManagerul Teatrului „Bacovia”, Eliza Judeu, cercetată penal de procurori în dosarul ...

Managerul Teatrului „Bacovia”, Eliza Judeu, cercetată penal de procurori în dosarul 6277/P/2020

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău au deschis cercetarea penală față de faptele managerului Teatrului Municipal „Bacovia”, Eliza Judeu, care a acordat mai multe contracte de publicitate din fondurile teatrului unei firme la care era angajat soțul ei, cameramanul Marius Curucli.

Dosarul penal 6277/P/2020, în care Judeu este anchetată, a plecat de la sesizarea Agenției Naționale de Integritate care a descoperit „indicii referitoare la săvârșirea infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, faptă prevăzută și pedepsită de art. 301 din Codul penal. 

Abia numită manager al Teatrului din Bacău, Eliza Judeu a semnat la data de 30.08.2016 contractul 136 prin care firma Eco Rino SRL, unde era angajat soțul Curucli Marius, încasa bani pentru fiecare spectacol înregistrat video. Contractul s-a derulat în perioada 1.09.2016-30.05.2017. A urmat apoi contractul 954/9.11.2018 prin care aceeași firmă  Eco Rino SRL presta servicii de producere, înregistrare și difuzare materiale video achitate de Teatrul Bacovia. 

Întrucât Teatrul Municipal „Bacovia” este finanțat de municipalitate, este așteptată decizia noului primar al Bacăului ales pe listele USR PLUS, Lucian Viziteu, susținător al campaniei „Fără corupți în funcții publice”, de suspendare și demitere a managerului Eliza Judeu, cercetată penal. 

 

author avatar
Catalin Manolache