AcasăJUSTIȚIEMama gemenilor din Ploiești, căzuți de la etaj, chemată la audieri. Este...

Mama gemenilor din Ploiești, căzuți de la etaj, chemată la audieri. Este acuzată oficial de ucidere din culpă

mama gemeniMama gemenilor din Ploiești, căzuți de la etaj, chemată la audieri. Este acuzată oficial de ucidere din culpă

Andreea, mama gemenilor care au murit după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești, este așteptată joi, 19 august, la audieri. Femeia va da explicații în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, după ce a fost pusă oficial sub acuzare pentru omor din culpă.

Femeia este cercetată în stare de libertate, iar în tot acest timp stă acasă alături de celălalt copil al ei, relatează Realitatea PLUS.

”La data de 18.08.2021 s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de mama minorilor decedaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, aceasta fiind audiată în calitate de suspectă în cauză. Din probele administrate în cauză până în prezent a rezultat la data de 11.08.2021, minorii în vârstă de doi ani, fiind lăsaţi nesupravegheaţi de către mama lor, s-au urcat pe un corp de mobilier din apropierea ferestrei dormitorului şi s-au precipitat de la etajul 10 al imobilului unde locuiau, rezultând decesul acestora”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Mama copiilor morți, dezvăluiri șocante

Cu câteva ore înainte ca Parchetul să facă acest anunț, femeia a făcut primele declarații, povestind ce s-a întâmplat în seara tragediei. Andreea recunoaște că făcea un live pe Facebook în momentul în care copiii au căzut de la etaj, dar crede că vina pentru tragedie o poartă prietena ei, Alina.

„Am făcut un live, nu cred că am stat mai mult de 10 minute pe live, n-am stat. Măsuţa era în colţul geamului. Şi de atunci mi-am dat seama, copiii mei au căzut pe geam. Sau s-a întâmplat ceva. Copiii, da, erau singuri în cameră. Când a venit Poliția eu am intrat în cameră, m-a trimis Poliția… «Du-te, vezi ce fac copiii». Când intru în cameră, o văd… ditamai salteaua aia, nu puteam s-o ridic singură. Doar doi bărbați o ridicau. Că era saltea veche.

Şi unde era salteaua? Era dată jos din pat. Cum puteau copiii ăștia să mute salteaua? N-aveau cum, asta nu-mi iese din cap, n-aveau cum. Nu sunt vinovată cu nimic. Poliţia m-a găsit nevinovată. Mi-a zis să stau liniştită. Vine mâine dimineaţă şi mă ia de aici, pentru că mă ameninţă foarte multă lume. Vreau să stau tot timpul lângă mormântul lor, să mă duc mereu să îi văd.”, spune femeia, care acum locuiește în casa părinților săi.

Între timp, Protecția Copilului face ultimele demersuri pentru decăderea femeii din drepturile părintești pentru cel de-al treilea copil, singurul rămas în viață.

author avatar
Andreea Vlad